Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud var tydelig fornøyd på sletta etter søndagens hopping. (NTB)

Granerud tangerte karrierebeste i World Cup-åpningen

Halvor Egner Granerud imponerte med fjerdeplass i Wisla. Samtidig imponerte unggutta Sander Vossan Eriksen og Anders Håre med karrierebeste.

Granerud har imponert i høst. Asker-hopperen hadde en tung 19/20-sesong, men har funnet tilbake til basic og leverer igjen hopp som preger World Cup-rennene (131,5 og 130 meter søndag). Fjerdeplassen i søndagens renn er tangering av Graneruds bestenotering fra Sapporo. 

 

Det ville trolig blitt pallplassering i sesongåpningen med litt bedre landinger, mente blant andre Johan Remen Evensen – NRKs hoppekspert. Granerud var nede på 17-tallet i begge omganger i Polen. Kun fire poeng skilte opp til treer Daniel Huber fra Østerrike (som for øvrig var nede på 16,5 i stil i 1. omgang). Markus Eisenbichler og Karl Geiger sørget for dobbelt tysk triumf.

 

- Jeg er veldig fornøyd med hoppene, men jeg kjenner på meg at jeg gjerne skulle vært enda høyere på resultatlista. Det er litt uvant følelse å stå her og ønske seg mer. Fjerdeplass er veldig bra, men hadde håpet på mer, sier Granerud.

 

- I førstehoppet var det ikke mange som hadde landet langt ut til høyre på 132 meter. Skia bare forsvant ut. I 2. omgang syntes jeg at jeg fikk litt dårlig betalt, selv om jeg er enig i at jeg safet litt mer inn enn i første. 53,5 stilpoeng synes jeg er litt lavt. Det hadde vel egentlig ingenting å si, svarer Granerud om nedslagene.

 

 
Foto: Sander Vossan Eriksen i aksjon i Wisla søndag (Skijumping.PL)

 

Sander Vossan Eriksen har levert gode hopp i sommer og sikret kvoteplass i World Cup. Den sjansen grep Bækkelaget-hopperen til fulle med en flott 13.-plass i søndagens WC-debut. Med 129 og 132,5 meter viste 19-åringen spennende takter. Anders Håre fikk sitt gjennombrudd sist sesong. Han satte karrierebeste med 16.-plass i søndagens åpningsrenn.

 

- Jeg er ekstremt godt fornøyd med debuten. Jeg har egentlig ikke noe å utsette, foruten at jeg ble litt feig de siste meterne i annethoppet. Det var en veldig, veldig god debut. Dette gir mersmak. Du er aldri fornøyd før du er best. Det blir utrolig gøy å teste bakken i Ruka, som blir ny for meg, sier en fornøyd Vossan Eriksen.

 

Marius Lindvik ble nummer 24. Dessverre forsvant hele tre av våre utøvere ut allerede etter 1. omgang i et renn preget av varierende og krevende vindforhold. Øvrige plasseringer ble: 36) Tande, 45) Johansson, 49) Pedersen. De tre fikk meget krevende forhold, men var ikke alene om det i et renn som ble preget av flere overraskelser. Heller ikke Stefan Kraft fra Østerrike tok seg til 2. omgang (32.-plass).

 

- Halvor fortsetter med sterk hopping og hopper seg inn til en sterk fjerdeplass i dagens renn som ble preget av krevende vindforhold. Våre to yngste viser også meget sterk hopping og leverer karrierebeste med 13.-plass på Sander og 16.-plass på Anders. For våre mest etablerte ble det en start et godt stykke unna det nivået vi vet disse hopperen er gode for. Men når disse ikke er i form viser vi styrke som lag ved at det kommer nye og tar ansvar, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix