Hopp til innhold

Granerud med karrierens første World Cup-seier

Halvor Egner Granerud kunne juble vilt på sletta i Ruka etter karrierens første seier i World Cup.

Hele 9,9 poeng skilte ned til tyske Markus Eisenbichler.

 

Det var også første gang Granerud var på pallen i World Cup-sammenheng. Han har flere fjerdeplasser, men kunne endelig ta steget inn på pallen - og da hoppet han seg helt til topps.

 

- Jeg mangler ord. Dette har jeg jobbet knallhardt for i lang tid, sa en tydelig beveget Granerud til FIS.

 

- Det første hoppet var bra med god stil. Jeg trodde det var litt for langt opp til ledende Eisenbichler, men pallen var innen rekkevidde. Det andre hoppet mitt føltes helt fantastisk. Det var et helt utrolig hopp med mye høyde. De som sto igjen på toppen havnet bak. Det betyr utrolig mye for meg. Jeg tror alle så hvor beveget jeg var i seiersintervjuet. Det er en milepæl for meg, sier Granerud til Hopplandslaget i et intervju med landslagssjef Alexander Stöckl.

 

 
FOTO: Julenissen kom tidlig i år. Halvor Egner Granerud møtte nissen på sletta i Ruka.
(Skijumping.PL)

 

Tidligere har Granerud vært pallen flere ganger. Da har han enten blitt bortdømt ved en feil eller selv hatt for dårlige landinger.

 

- Det har vært mye krøll rundt fjerdeplassene. Jeg har kjent litt på det. Enten det har vært dommere som har trykket feil eller jeg som har gitt dommerne grunn til å trekke ekstra, så det var digg endelig å få det ut, sier Granerud.

 

Hvordan reagerte du da du så at du - og ikke Eisenbichler - vant?

 

- Det var litt overraskelse og mye glede, egentlig. Man unner aldri andre dårlige hopp eller forhold, men det var digg å se at han landet der han gjorde, sier søndagens vinner.

 

Asker-hopperen var tydelig rørt da han ble intervjuet av Det internasjonale skiforbundet like etter at seieren var i boks.

 

- Jeg var rørt. Det kom et par tårer. Det er noe som betyr veldig mye for meg. Det siste året har vært preget av mer motgang enn medgang. Det at jeg har klart å snu det, det gjør det ekstra spesielt og ekstra sterkt, sier Granerud som sist sesong knapt var med i World Cup og slet med formsvikt.

 

På en god norsk dag fulgte Johann Forfang og Robert Johansson opp med femte- og sjetteplass. Oppturen kom etter en krevende lørdag i Ruka. Først falt Daniel Tande, mens Forfang ble disket for å ha sluppet bomen på gult lys. Granerud havnet på den litt sure fjerdeplassen.

 

Sportssjef Clas Brede Bråthen oppsummerer søndagens opptur slik:

 

- Dette ble en veldig bra dag for vårt miljø. Etter gårsdagens opplevelser og dertilhørende emosjonelle reaksjoner, så smakte dagens seier og gode resultater litt ekstra godt.

nif-epi04, 04