Hopp til innhold

Dramatisk norsk hoppdag i Ruka

Halvor Egner Granerud følte han ga bort annenplassen, Johann Forfang havnet i lysdrama, mens Daniel Tande slapp med skrekken etter fall.

Lørdagens hopprenn i Ruka hadde det meste. Sjelden har man vært vitne til så mye dramatikk sett med norske øyne.

 

- Jeg er veldig skuffet. Det vil seg liksom ikke helt. Ble litt sen i førstehoppet, lander som en sau i 2. omgang. Jeg blir litt skjev mot slutten av bakken og kommer inn i landingen i ubalanse. Unødvendig å gi bort 2.-plass til Polen, sier Granerud til NRK etter fjerdeplassen.

 

Tyske Markus Eisenbichler vant rennet hele 19,3 poeng foran polske Piotr Zyla. Dawid Kubacki sørget for polsk tredjeplass. Granerud var 2,9 poeng bak Zyla, 2,7 bak Kubacki. 

 

Granerud ble også nummer fire i World Cup-åpningen i Wisla. Asker-hopperen tangerte samtidig personlig bestenotering i hoppbakken. Robert Johansson viste også solid hopping i Ruka lørdag og ble nummer seks. Spesielt i finaleomgangen var det mye å glede seg over fra Søre Ål-hopperen.

 

Johann Forfang leverte et godt førstehopp, men plutselig kom beskjeden om at Tromsø SK-hopperen var blitt disket. Forfang satte utfor på gult lys.

 

- Det er ganske utrolig, ikke til å tro. Helt sykt. Det er lys på tavla, men jeg så bare på treneren. Jeg kjørte på gult. Vanskelig å gjøre noe med det nå. Nitrist, sier Forfang til NRK.

 

Landslagssjef Alexander Stöckl tok på seg skylden etter tabben. Østerrikeren var langt nede, men imponerte mange da han snakket om den dramatiske episoden.

 

- Jeg flagget på gult. Det var litt mye det som skjedde med Tande. Tankene mine var på sykehuset. Jeg klarte ikke å holde fokus. Vanligvis blir det grønt. Jeg kan bare beklage. Jeg gjorde en feil. Det er vanskelig å beskrive, sier Stöckl.

 

Han var tydelig preget etter at Daniel André Tande skadet seg etter fall som hopper nummer to. Tande hadde tydelige smerter, forlot sletta på båre og ble undersøkt i ambulanse. Heldigvis slapp Kongsberg-hopperen unna alvorlig skade. 

 

- Jeg ble nervøs selv. Det gjorde veldig vondt. Forhåpentlig bare en ordentlig trøkk. Jeg fikk nok en solid trøkk av skia. Ikke noe alvorlig, bare gul og blå kropp. Testet korsbånd, sidebånd og menisk i ambulansen. Tror jeg hopper i morgen. Vant til å ha vondt, sier Tande.

 

Anders Håre fortsetter å gjøre gode konkurranser. Vikersund-hopperen ble nummer 18 og tok nye World Cup-poeng. Marius Lindvik var vår fjerdemann som fikk hoppe to ganger lørdag og endte på 27.-plass. Sander Vossan Eriksen var uheldig og falt akkurat utenfor finaleomgangen med sin 31.-plass, men har mer inne og nye muligheter venter søndag.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix