Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud hoppet raskt bort til et huskestativ i barnehagen.

Halvor stortrives i barnehagen

Halvor Egner Granerud er blitt 24 år, men skihopperen fra Asker er fortsatt leken. Kanskje er det derfor han er blitt barnas favoritt i barnehagen.

Landslagshopperen, som har en flott fjerdeplass i World Cup i Sapporo i 2019, har den siste tiden jobbet i barnehage.

 

Hvordan kom du i kontakt med Eterni Gruppen?

- Jeg fikk først høre om Eterni i forbindelse med at de kom inn som sponsor for landslaget. De ble med oss på samling til Zakopane, hvor de presenterte hvem de var og hva de drev med. Vi hadde også et individuelt møte hvor vi fikk hjelp til å sette sammen en CV, og vi ble samtidig oppfordret til å tenke over om og hva vi kunne trives å jobbe med. 

- Etter at jeg hadde gitt beskjed om at jeg kunne tenke meg å prøve meg på småskolen eller barnehage hjalp Eterni meg med å komme i kontakt med Pedagogisk VikarSentral her i Trondheim. Etter at Covid-19 tiltakene ble lettet litt i på starten av mai fikk jeg komme på mitt første jobbintervju. Det var både spennende og litt skummelt. Heldigvis gikk det bra nok til at jeg ble tilbudt jobb, sier Halvor.

 

Hva slags jobb var det du fikk?

- Jeg er en tilkallingsvikar, det vil si at jeg kan få en forespørsel om å jobbe hvis en av barnehagene eller skolene PVS jobber med melder ifra om behov for en med mine kvalifikasjoner.

 

Har du hatt mange oppdrag?

- Det har vært utfordrende å finne for mange dager hvor det har passet, men jeg har vært på oppdrag tre ganger så langt.

 

Hvor har du jobbet?

- Jeg har jobbet hos den samme barnehagen hver gang. Det har vært fint å komme tilbake til de samme menneskene flere ganger. Det var veldig stor forskjell på å komme dit gang nummer tre kontra første gangen. Jeg har blitt litt varmere i trøya allerede.

 

Hvordan har det vært å jobbe i barnehage?

- Det har vært lærerikt, slitsomt og gøy.

 

Kan du nevne noe du har lært?

- Barn er barnslige, hehe. Mer seriøst så har jeg gjennomført noen kurs om basis pedagogikk, og jeg har blitt observant på viktigheten av å se alle. Jeg har i tillegg vært gjennom kurs i smittevern, noe som kommer godt med også som idrettsutøver. 

 

Du nevner at det er slitsomt. Er det likheter mellom det å bli sliten i barnehage og på trening?

- Når jeg trener så blir jeg sliten i kroppen. Beina blir tunge, og det å gå opp en trapp blir et ork. Etter en dag i barnehagen er både hodet og kroppen kjørt. Det er vel noe som følger med alt som er nytt.

 

Hvordan har det gått å kombinere satsing og jobbing?

- Det har vært helt ok. Jeg har vært såpass sliten når jeg har vært ferdig for dagen at det er utfordrende å trene med høy kvalitet. Så det jeg har kommet frem til er at jeg enten må trene før jeg jobber, eller så må jeg være såpass aktiv i løpet av jobbdagen at jeg kan bruke det som trening. Som basis trening for generell form fungerer lek med barn veldig fint.

 

Hvordan blir det når vinteren kommer og du forhåpentligvis reiser rundt i verden på konkurranser?

- På det nåværende tidspunktet vil det ikke være aktuelt å jobbe om vinteren. Med dagens situasjon må vi gjennom et strengt testregime for å få lov å konkurrere. Jeg er usikker på om vi må leve hele vinteren i karantene, uansett blir det nok veldig nære en karantene tilværelse.

 

Imponert

Styrer i barnehagen, Therese Dahl, er imponert over hvordan Halvor ser barnas behov og bidrar til aktivitet.

Alle Espira barnehager har tre satsingsområder, språk, realfag og bevegelse. Her synes vi Halvor har fungert godt opp mot aktivitet. Han har jobbet godt ved å være fysisk aktiv med barna og sette de i gang med lek. Han har vært flink til å se behov og bruker seg selv fysisk med barna i barnehagen. Daglig omsorg er noe som alle barn trenger og vi synes Halvor har vært flink til å se dette behovet hos barna.

- Under arbeidsdagene har han også vist at han støtter opp livsmestringen hos barna og legger til rette for diverse aktiviteter for dem. Dette er noen av arbeidsoppgavene vi i barnehagen har. Han har på kort tid kommet nære barna og vi ser at de allerede har blitt glade i Halvor. Vi synes det har vært flott å se at han jobber opp mot våre satsningsområder.

 

Forbilde

Eterni Gruppen omtaler landslagshopperen fra Asker som et forbilde for de små.

- Vi er veldig fornøyd med Halvor som arbeidstaker og han takker alltid ja til oppdrag uansett avstand. Det å arbeide i barnehage kan være krevende arbeid.  Vi er derfor imponert over hvor raskt Halvor har tilegnet seg daglige rutiner og arbeidsoppgaver. Som oldebarnet til Thorbjørn Egner så er vi jo ikke overrasket, men det er alltid gledelig når Pedagogisk VikarSentral AS (en del av Eterni Gruppen) får gode tilbakemeldinger fra våre kunder på våre arbeidstakere. 

- Vi er veldig stolt av å ha Halvor i arbeid, han er meget pålitelig, et forbilde for barna, skaper gode relasjoner og vi håper han vil fortsette å arbeide for oss når han har tid og mulighet.  Vi vil samtidig benytte anledningen til ønske Halvor masse lykke til med hoppsesongen og de kommende konkurranser, sier Hilde Monteiro, HR-direktør i Eterni.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix