Hopp til innhold

Norge sender tre hoppere til Rasnov. (Geir Olsen / NTB)

Lundby skal vise skråsikkerhet i bakken

Maren Lundby har vunnet tre renn på rad i Rasnov. Nå er Bøverbru-jenta klar for å slå tilbake etter et par rennhelger uten seier.

- He he, jeg har gjort det godt i Rasnov de siste årene. Jeg er klar til dyst igjen. Min oppgave før helgen blir å sørge for at jeg har hodet og teknikken klar, slik at jeg kan reise til Romania og vise selvtillit og skråsikkerhet i bakken. Om jeg får til det, og tar ut gode tekniske hopp, så skal jeg være med for å fighte om seieren igjen.

OL- og VM-vinneren er i klar formmessig framgang etter at det startet svakt i Zao sist helg. I søndagens renn tok Lundby seg inn på pallen med tredjeplass, men jenta i den gule ledertrøya sikter høyere.

- Maren er i kampmodus og gleder seg til nye fighter mot østerrikerne og de andre i toppen, sier landslagssjef Christian Meyer.

Lundby får med seg Silje Opseth og Anna Odine Strøm til helgens World Cup-renn i Romania.

- Vi sender tre jenter som alle har forutsetninger til å prege rennene. Maren hadde solide i resultater i Japen, men vi vet samtidig at hun har en del å gå på. Silje gjorde mye bra i Sapporo med tangering av personlig bestenotering, noe vi skal bygge videre på. Anna imponerer med årsbeste i Zao, og det lover bra for fortsettelsen, sier Meyer.

Ingebjørg Saglien Bråten blir hjemme i Norge de to kommende rennhelgene.

- Ingebjørg blir hjemme når det er hopping i Rasnov og Oberstdorf for å utvikle et høyere snittnivå som vi vet at hun har inne, forklarer landslagssjef Meyer.

 

Uttak World Cup i Rasnov, Romania:

Maren Lundby (Kolbukameratene)

Silje Opseth (Holeværingen)

Anna Odine Strøm (Alta)

NIF-EPI02, 02