Hopp til innhold

Maren Lundby vil ha storbakkerenn også for jentene i VM neste år. (Geir Olsen / NTB)

Lundby reagerer: Får hoppe storbakke i prøve-VM, men ikke i VM

Maren Lundby forstår lite av at hoppjentene ikke får egen VM-øvelse i storbakken i Oberstdorf neste år. Til helgen hopper hun nettopp prøve-VM i stor bakke under World Cup-rennene samme sted.

- Jeg gleder meg veldig til de to storbakkerennene i legendariske Oberstdorf, men det er helt tragikomisk at vi konkurrerer i den store bakken i World Cup til vanlig når vi er der nede, mens når det skal kjempes om VM-medaljer neste år, så må vi ned i den lille. Hvor er logikken i det? Dette er jo helt meningsløst, sier en oppgitt Lundby foran helgens prøve-VM.

Foreløpig står bare normal bakke, lag og mikskonkurranse på programmet for hoppjentene under neste års ski-VM i Oberstdorf. Lundby skulle så gjerne hoppet i den store bakken i jakten på flere VM-gull.

- Jeg stiller meg undrende til at vi ikke har et fullt VM-program for jentene. Det er helt uforståelig at vi i 2021 ikke lar jentene hoppe i storbakken under et ski-VM. Jeg klarer ikke å forstå annet enn at dette handler om penger. Altfor få har skjønt at likestilling koster penger. Vi har selv sett at det å investere penger i jentehopping generer penger. Det kommer sjelden penger inn i ei lukket lommebok. Du må investere for å kunne få ut noe i den andre enden. Det var mulig å få lagkonkurranse for jentene inn på VM-programmet i Seefeld en måned før mesterskapet. Da bør det la seg gjøre å utvide jentenes program neste år også, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

- Dersom storbakke-VM for jenter utgår nå, er det det samme som å si at hopping for jenter er et sideprosjekt få bryr seg om, men som utad opphøyes for å vinne politiske tvister. Nå må det handling til framfor bare ord, og det er i aller høyeste grad mulig, sier landslagssjef Christian Meyer.

Selvtillit

Helgens World Cup-renn går uansett i storbakken. Lundby får med seg Silje Opseth og Anna Odine Strøm til Tyskland.

- Maren er i en god prosess der hun klarte å snu trenden i Romania. Med seier kom også selvtilliten, og da er hun ikke lett å ha med å gjøre i konkurranser. Silje er i gryende form med to ganger topp 10, ikke minst femteplass og karrierebeste. Anna Odine har også viste topp 10-nivå flere ganger denne sesongen, som er sterkt når man kjenner oppladningen hennes foran sesongen, sier Meyer.

Uttak World Cup i Oberstdorf, Tyskland:

Maren Lundby (Kolbukameratene)

Silje Opseth (Holeværingen)

Anna Odine Strøm (Alta)

Hoppsjef Clas Brede Bråthen jobber for at jentene skal få et fullverdig VM-program.

Foto: NTB.

nif-epi04, 04