Hopp til innhold

Maren Lundby vant begge rennene på Lillehammer i sesongenstarten. Nå venter to rennhelger i Japan. (Geir Olsen/NTB)

Årets forbilde klar for å konkurrere igjen

Maren Lundby er spent på formen foran verdenscuprennene i Japan.

Norge sender fire hoppere til World Cup-rennene i Japan. Lundby får med seg Ingebjørg Saglien Bråten, Silje Opseth og Anna Odine Strøm til konkurransene i Sapporo og Zao.

- Vi sender full flåte til Japan. Vi har gode tradisjoner i Japan. Det virker som jentene våre trives her og. Vi har ikke konkurrert siden Klingenthal før jul, og det er en svært konkurranselysten gjeng som tar turen østover, sier landslagssjef Christian Meyer.

Førstkommende helg hoppes det i storbakken i Sapporo. 16.-19. januar venter renn i normalbakken i Zao, hvor det også er lagkonkurranse på programmet.

- Etter ett langt konkurranseopphold, så blir det kult å konkurrere igjen. Jeg er veldig motivert og klar for å gi gass, men er veldig spent på formen også. Jeg håper selvfølgelig å kjempe om de gjeveste plassene. Sapporobakken kan være litt enten eller, så man må bare møte opp og gjøre sitt, sier Lundby.

- Men jeg tror det er en bakke som passer meg bra, om jeg hopper som jeg kan og kommer meg fint på lufta i denne nydelige flyvebakken, fortsetter Kolbukameratene-hopperen.

Lundby ble nylig kåret til «Årets forbilde». Dette sesongen handler mye om å forsvare World Cup-trofeet. Bare Adam Malysz har tidligere klart å vinne sammenlagt tre år på rad. I tillegg sikter Bøverbru-jenta mot suksess i RAW AIR i mars.

 

Uttak World Cup i Sapporo og Zao, Japan:

Ingebjørg Saglien Bråten (Etnedal)

Maren Lundby (Kolbukameratene)

Silje Opseth (Holeværingen)

Anna Odine Strøm (Alta)

nif-epi04, 04
NTB Scanpix