Hopp til innhold

Halvor Egner Granerud har slitt denne sesongen, men håper på opptur i Sapporo. (NTB)

Granerud håper den tunge sesongen snur i Japan

Halvor Egner Granerud er på A-landslaget i hopp, men har slitt sportslig hele vinteren.

Asker-hopperen legger ikke skjul på at det har vært en krevende sesong med hopping på nivå to.

- Sesongen så langt har vært tung, og en mental påkjenning, sier Granerud.

Den Trondheim-bosatte utøveren er tatt ut på COC-laget som skal i aksjon i Sapporo til helgen. Sist sesong ble Granerud nummer fire i OL-byen i World Cup-sammenheng. Det er fortsatt karrierebeste.

- Det blir fint å reise til Sapporo igjen. Det er en bakke og by jeg trives i. Jeg føler at det å ta en helg uten konkurranser og hopping har hatt ønsket effekt, og jeg gleder meg til å konkurrere igjen, sier Granerud.

Landslagssjef Alexander Stöckl sier følgende om Graneruds sesong.

- Halvor har jobbet ekstremt hardt for å finne formen. Jeg har troen på at det vil komme. Vi vet hva han er i stand til å gjøre i bakken, og jeg håper vi ser han senest under årets RAW AIR-turnering. 

Granerud får med seg Sondre Ringen (Bækkelaget), Mats Bjerke Myhren (Søre Ål) og Anders Håre (Vikersund) til Japan. 

- Vi sender kun fire utøvere til Japan. Halvor var hjemme og trente forrige helg. Vi er derfor spente på å se hvordan han presterer til helgen. Han viste i World Cup i fjor at Sapporo er et sted og en bakke han liker godt. Vi har også høye forventninger til Anders, som har vært med World Cup-laget siden før jul. Det skal bli spennende å se hva slags erfaring han tar med seg derfra og inn mot konkurransene i Japan, sier trener for Toppidrettssatsingen, Andreas Vilberg.

NIF-EPI03, 03