Hopp til innhold

Markeng klar for World Cup
Thomas Aasen Markeng får sjansen i Willingen (NSF hopp)

Hopp: Markeng får World Cup-debuten

Thomas Aasen Markeng får sjansen under helgens World Cup-renn i Willingen. Daniel-André Tande og Andreas Stjernen står over den siste rennhelgen før ski-VM.

Tande (kne) og Stjernen (hofte) ble begge skadd etter fall i Lahti sist helg. 

- Verken Stjernen eller Tande er alvorlig skadd, men trenger litt mer tid til å trene seg opp igjen. Vi velger derfor ikke å stresse dem inn til Willingen til helgen. Det viktigste er å ta ting med ro og la kroppene deres hvile litt, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

 VM-troppen tas ut mandag.

- Vi vil se an Tande og Stjernens framgang i helgen og prestasjonene til dem som er i Willingen før vi tar ut VM-laget. Det er for tidlig å spekulere rundt endelig VM-tropp, sier Stöckl.

Markeng ble juniorverdensmester i Lahti nylig. Sist helg vant han et av COC-rennene i USA.  Nå får Lensbygda-hopperen sin første sjanse i World Cup.

- Veldig spennende. Jeg gleder meg til å se hvordan nivået mitt holder opp mot de beste. Det er en fryd å kunne dra på tur med de store gutta. Jeg håper jeg klarer å fortsette hoppingen min på det nivået den har vært den siste tiden, sier en spent Markeng.

Marius Lindvik får også sjansen i Willingen. Han vant søndagens COC-renn i Iron Mountain. I tillegg er Anders Fannemel tilbake etter trening og hopping hjemme i Norge sist helg.

Uttak World Cup hopp menn Willingen:

Anders Fannemel (Hornindal)

Johann Forfang (Tromsø SK)

Halvor Egner Granerud (Asker)

Robert Johansson (Søre Ål)

Marius Lindvik (Rælingen) 

Thomas Aasen Markeng (Lensbygda)

NIF-EPI03, 03