Hopp til innhold

Sondre Ringen
Ny på WC-laget: Sondre Ringen (NTB scanpix)

Ringen får sjansen i verdenscupen

Sondre Ringen kommer inn på det norske World Cup-laget i hopp foran verdenscuprennene i Nizhnij Tagil.

Ringen, som representerer Bækkelaget, går inn på laget istedenfor Andreas Stjernen (Sprova). Stjernen har trøblet litt i sesongstarten. Han ble bare nummer 50 i søndagens verdenscuprenn i Ruka. Nå velger trønderen nyttig trening på hjemmebane for å finne tilbake til fjorårsformen.

- Jeg sliter med å finne ut av ting, så jeg drar hjem for å få noen gode hoppøkter. Forhåpentlig finner jeg ut av ting med litt mer mengdehopping på hjemmebane, sier Stjernen.

- Etter mandagens treningsøkt i Ruka, så har Stjernen vurdert om han skulle bli hjemme og droppe Russland for å trene og komme seg i bedre form til Titisee-Neustadt-rennene. Vi har landet på at han skal hoppe litt på hjemmebane. Etter samtaler med trenerne på toppidrettssatsingen, så er vi blitt enige om at Sondre Ringen får den siste verdenscupplassen. Sondre har vist potensialet sitt på trening i det siste. For han blir det en god mulighet til å samle erfaring fra verdenscupen, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Ringen får sjansen til å vise seg fram i kommende helgs to individuelle renn i Russland. 22 år gamle Ringen har 22.-plass som beste resultat i verdenscupen (RAW AIR på Lillehammer i mars).

- Veldig kult. Det er en drøm som går i oppfyllelse. For aller første gang får jeg representere Norge på verdenscupnivå i utlandet. Jeg var med på nasjonal kvote i Kollen og Lillehammer sist sesong. Nå har jeg hoppet meg inn på laget. Dette står høyt, sier Ringen.

- Jeg vet at dersom jeg leverer det jeg kan av gode hopp, så henger jeg bra med. Men det er andre omgivelser enn jeg er vant til. Du kan ikke utelukke at nervene spiller sin rolle. Jeg vet at jeg kan ta verdenscuppoeng om jeg hopper på mitt beste (topp 30). Jeg vil være ekstremt godt fornøyd med plass blant de 20 beste, fortsetter Oslo-gutten.

Disse hopper for Norge i Nizhnij Tagil:

Anders Fannemel (Hornindal)

Johann André Forfang (Tromsø SK)

Halvor Egner Granerud (Asker)

Robert Johansson (Søre Ål)

Sondre Ringen (Bækkelaget)

Daniel-André Tande (Kongsberg) 

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix