Hopp til innhold

Daniel André Tande (NTB scanpix)

Ni hoppere til Klingenthal

Norge stiller med seks menn og tre kvinner i sommer Grand Prix-finalen i tyske Klingenthal denne uka.

Det er kvalifisering tirsdag og renn onsdag både for kvinnene og mennene i den tyske skimetropolen. 

Daniel-André Tande er for første gang tilbake i renn denne sesongen etter en lengre sykdomsperiode før ferien, og Kongsberg-hopperen har for alvor startet oppkjøringen til VM-sesongen.

Til Klingenthal sender Stöckl et sterkt lag. Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Halvor Egner Granerud og Robert Johansson blir med fra verdenscuplaget i tillegg til Sondre Ringen fra Bækkelagets SK. Ringen får bli igjen i Klingenthal noen dager etter at han var Norges beste i helgas kontinentalrenn med 8.-plass lørdag og 4.-plass søndag.

Landslagstrener Christian Meyer tar med seg Maren Lundby, Silje Opseth og Anna Odine Strøm til Klingenthal. Lundby ligger på tredjeplass i sammendraget foran avslutningsrennet, mens Strøm ligger på niendeplass. Hele verdenseliten er ventet å stille på bommen i Tyskland i den siste viktige testen foran VM-sesongen.

Etter rennene i Klingenthal har både kvinnene og mennene samling i Trondheim i midten av oktober, mens NM normalbakke arrangeres i Midtstubakken lørdag 10. november. Årets verdenscup innledes for mennene med renn i polske Wisla 16.-18. november, mens kvinnene starter opp i Lillehammer 29. november – 2. desember.

Eurosport sender direkte fra Klingenthal onsdag ettermiddag

Disse stiller for Norge i Klingenthal:
Menn:
Anders Fannemel, Hornindal IL
Andreas Stjernen, Sprova
Daniel Andre Tande, Kongsberg IF
Halvor Egner Granerud, Asker Skiklubb
Robert Johansson, Søre Ål IL
Sondre Ringen, Bækkelagets SK

Kvinner:
Maren Lundby, Kolbukameratene
Silje Opseth, Holeværingen IL
Anna Odine Strøm, Alta IF

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix