Hopp til innhold

Norske utøvere på flere kontinenter

Etter at Johann André Forfang hoppet inn en ekstra kvoteplass til verdenscupen, er vi igjen 7 menn, mens kvinnene reiser øst og COC gutta får besøk av noen juniorer.

Johann André Forfang presterte godt i helgen, og det virker som at ting har løsnet for gutten fra Tromsø. Han er tilbake på WC laget og får prøve seg mot en nybakt hoppukevinner på "hjemmebane" i Wisla, Polen. 

Maren Lundby og de andre jentene er tilbake i aksjon etter en liten pause i programmet. Uten helt å nå potensialet i Oberstdorf, setter de nå kursen øst til Sapporo i Japan. Der venter nye utfordringer med Sara Takanashi i superform på hjemmebane. Det er en utfordring Maren gleder seg til å bryne seg på.

- COC laget velger å sette inn noen juniorer som har vist god hopping den siste tiden fremfor et par mer etablerte karer som vi mener har best utbytte av å trene frem mot NM Granåsen og siste halvdel av sesongen. Det er også en av få sjanser for juniorene til å skaffe seg internasjonal erfaring i forkant av jr.vm. Både Søberg og Aune har vist høyt potensiale den siste tiden og vi har sett at disse to kan kjempe helt i toppen på dager hvor de presterer normalt eller bedre. Så blir det spennende å se hva "COC-ferskingen" Sandell og juniorgutta kan få til. Det rapporteres om solide enkelthopp fra helgens norgescup i Midtstuen. Vi ser frem mot å ha med en offensiv og ung gjeng som ikke har noenting å forsvare, sier landslagstrener for COC-laget, Thomas Lobben.

Disse stiller for Norge:
Wisla
Johan Andre Forfang, Tromsø Skiklubb
Daniel Andre Tande, Kongsberg Skiklubb
Robert Johansson, Søre Ål IL
Anders Fannemel, Hornindal IL
Tom Andre Hilde, Asker Skiklubb
Halvor Egner Granerud, Asker Skiklubb
Andreas Stjernen, Sprova IL

Sapporo, kvinner
Maren Lundby, IL Kolbukameratene
Anniken Mork, Ready

COC Garmish 
Sigurd Søberg, Furnes Skiløperforening
Joakim Aune, Byåsen IL
Jonas Sloth Sandell, Tromsø Skiklubb
Marius Lindvik, Rælingen Skiklubb
Mats Bjerke Myhren, Søre ÅL IL
Fredrik Villumstad, Skimt

nif-epi04, 04
NTB Scanpix