Hopp til innhold

Rune Velta (NTB scanpix)

Rune Velta legger opp

Rune Velta har bestemt seg for å legge opp som skihopper.

27-åringen fra Bærum kan se tilbake på en fantastisk karriere med VM i Falun som høydepunkt der han som første norske hopper i historien tok fire medaljer i et mesterskap, to gull (normal bakke og lagkonkurranse), en sølv (mikslag) og en bronse (stor bakke). I  VM i skiflyging i Vikersund i 2012,  tok han sølv. Etter VM i Falun har Rune ikke klart å hevde seg i toppen og nå føler han det er riktig å avslutte livet som toppidrettsutøver.  

-For å være med i toppen må man være topp motivert og gi absolutt alt hver eneste dag. Den siste tiden har jeg kjent på at jeg ikke har den motivasjonen og da er det beste for meg å søke nye utfordringer i livet, sier Rune Velta. 

-Jeg føler at jeg har fått maks ut av karrieren og er takknemlig for alle de store øyeblikkene jeg har opplevd i hoppbakken. Det er mange som har bidratt  og som også skal ha æren for det jeg har fått til og jeg vil først og fremt takke samboer Marthe, familien, trenerne Roy Erland Myrdal, Magnus Brevig og landslaget.

Selv om Rune Velta avslutter hoppkarrieren vil han fortsatt ha fokus på idrett og om knappe to uker starter han som student på Idrettshøyskolen. 

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen synes det er trist at en flott karriere nå er over og er imponert over hva Rune har fått til som landslagshopper.

-Hans innsats i VM i Falun vil alltid stå som et av de store høydepunktene i norsk hopphistorie, sier Bråthen.  -Rune er også et godt eksempel på hva det er mulig å oppnå med dagens landslagsmodell og treningsfilosofi.

Verdensmesteren var ingen barnestjerne, men med målrettet jobbing og dyktige trenere er han et bevis på at man likevel kan lykkes og bli en av verdens beste når det virkelig gjelder, avslutter Bråthen. 

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix