Hopp til innhold

Jarl Riiber øverst på pallen i Kuopio

Riiber vant i Finland

Kombinertutøver Jarl Magnus Riiber vant karrierens første spesialhopprenn i COC i Kuopio søndag med meget god deltakelse.

Ikke nok med det. Riiber var klart best av samtlige i søndagen renn i de finske skoger.

- Dette var en utrolig moro seier. Lørdag surra jeg med tekniske ting i bakken (15.- plass), men søndag fikk jeg ting til å klaffe. Det er morsomt å få ekstra hoppfokus og kjenne på nervene. I år har jeg snakket en del med hoppmiljøet og lært mye fra både utøvere og trenere, sier Riiber.

Den unge kombinertstjernen fra Heming forteller også at det er frister å delta i enkelte spesialhopprenn i fremtiden, blant annet vinterens junior-VM i USA.

Landslagssjef Alexander Stöckl har ogås lagt merke til Riiber.
- Det er en stund siden jeg så han i bakken, men hopper på et teknisk høyt nivå. Han må ha meget gode forutsetninger for å lykkes i kombinertutøver når han presterer så bra i bakken, sier Stöckl.

Landslagstrener Thomas Lobben var på plass med den norske COC-troppen i Finland.
- Det var høyere nivå enn jeg forventet i helgas renn med svært mange deltakere. Jarl hopper på et meget bra nivå. Jeg har sett mye skihopping siste årene, og tror absolutt han kunne vært med å kjempa i toppen på det øverste nivået på en god dag i bakken. Jarl har også innsikt i alt han holder på med i treningsarbeidet. Han er superreflektert, er nysgjerrig og har feeling på alt han gjør i bakken. Dette må være et meget godt utgangspunkt for å lykkes – uansett idrett, sier Lobben.

 Se omtale på fisski.com

 Resultater på fisski.com

nif-epi04, 04
NTB Scanpix