Hopp til innhold

Kenneth Gangnes (NTB scanpix)

Gangnes røk korsbåndet

Kenneth Gangnes falt i formiddag i K90-bakken i Stams. Gangnes landet bakpå etter et hopp på cirka 111 meter. Han skadet venstre kne og røk korsbåndet.

27-åringen har gjennomført en vellykket operasjon ved en privat klinikk i Innsbruck i kveld. Dette er den tredje korsbåndsoperasjonen for sist vinters stjerneskudd fra Kolbukameratene.

- Det er selvfølgelig kjipt og kjempekjedelig for Kenneth og det norske laget, men vi får ikke gjort noe med dette. Tidspunktet er riktignok ikke så verst med tanke på at Kenneth kan komme tilbake mot slutten av sesongen sier landslagstrener Alexander Stöckl.

To ganger tidligere har Gangnes røket korsbåndet i det høyre kneet. Denne gangen ødela han det venstre. 

Sportssjef Clas Brede Bråthen er opptatt av at Gangnes får best mulig opptrening og at forholdene kommer til å bli lagt godt til rette for at han kommer tilbake i bakken.
- Det beste vi kan gjøre for Kenneth er at det norske laget er verdens beste når han kommer tilbake, sier han.

Gangnes ble undersøkt på stedet av medisinsk koordinator/manuellterapeut Lars Haugvad, og det ble opprettet kontakt med ekspertise i Innsbruck og hjemme i Norge. Kenneth ble deretter kjørt til Hochrum sykehus hvor han har vært operert tidligere.
- På sykehuset ble det bekreftet funn på avrevet fremre korsbånd og meniskskade. Det ble i fellesskap bestemt at det beste var å operere kneet umiddelbart på bakrunn av skadeomfanget og tidligere erfaringer med instituttet i Innsbruck, sier Haugvad.

Det var dr. Christian Fink som opererte Gangnes.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix