Hopp til innhold

Daniel André Tande

Tilbake i renn

Tom Hilde, Daniel André Tande og Andras Stjernen er tilbake i internasjonale renn i østerrikske Stams til helga.

 - Jeg er veldig spent på denne trioen. Tom og Andreas har ikke konkurrert internasjonalt siden i vinter, mens Daniel er tilbake fra skade. Jeg er veldig spent på hva disse kan prestere, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Det er i COC-rennene i østerrikske Stams at Norge sender seks utøvere. Alexander Stöckl jakter full kvote i første periode i verdenscupen og sender en sterk tropp til rennene.

Tom Hilde, Andreas Stjernen og Joachim Ødegård Bjøreng.

Daniel André Tande var best i sommerhoppuka før ferien og har imponert i sesongoppkjøringa, men fikk en smell i kneet i starten av august. Det var under kvalifiseringa til sommer Grand Prix-rennet i tyske Hinterzarten at Tande var uheldig og fikk en vridning på sletta da han skulle bremse ned farten. De siste ukene har han trent seg opp og er klar til rennene i helga.

Andreas Stjernen har slitt med en hofteskade før ferien, men er tilbake for fullt.
- Det er moro å være tilbake for Norge igjen. Jeg gleder meg veldig til å konkurrere og skal gi unggutta kamp om plassene fremover, sier Hilde. Tom sier at han vil gi de unge kamp om plassene til vinteren, Stöckl!
- Det er perfekt å høre at Tom vil utfordre unggutta. Det er gledelig at mange banker på døra for World Cup-plass, og vi tar med de beste til vinteren, sier han.

Uttak COC-renn Stams
Andreas Stjernen, Sprova IL
Tom Hilde, Asker Skiklubb
Daniel-André Tande Kongsberg IL
Joachim Ødegård Bjøreng, Røykenhopp
Halvor Egner Granerud, Asker Skiklubb
Fredrik Bjerkeengen, Kolbukameratene

Mer om rennene på fisski.com  

Landslagstrener Alexander Stöckl tar med seg fire hoppere til neste ukes samling i Planica. Johann André Forfang er i lett trening etter bihuleoperasjonen, mens Phillip Sjøen trener på hjemmebane etter sykdom. Begge er ventet tilbake i full trening i løpet av kort tid.

Uttak landslagssamling Planica 14.-18. september
Joachim Hauer, Bækkelagets SK
Kenneth Gangnes, IL Kolbukameratene
Joacim Ø. Bjøreng, Røykenhopp
Rune Velta, Lommedalen IL

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix