Hopp til innhold

Det ble endringer for Maiken Caspersen Falla og de andre langrennsløperne kommende sesong. (NTB Scanpix)

Mange endringer i langrenn

Det ble vedtatt mange endringer i Varna sist uke. Her kommer en liten oppsummering.

I intervallstart vil de beste i fremtiden starte med et minutts mellomrom fra nr. 30 og utover. Forsøksordningen med valg av kvartfinaleheat i sprint fortsetter neste sesong. I tillegg er det gjort noen regelendringer som vil gjøre det lettere for juryen og håndheve reglene i klassisk langrenn. Reglene er ikke endret, men juryen har fått utvidede fullmakter til å håndheve reglene og straffe regelbrudd.

Det innføres restriksjoner på hvor stort støtteapparat langrennsnasjonene kan ha ute i løypene før start i et verdenscuprenn. Forslaget om omfordeling av støtte fra arrangørene til de ulike nasjonene ble ikke vedtatt nå. Det ble heller ikke innført noe makstak på hvor mange utøvere en nasjon vil få dekket utgiftene til i forbindelse med verdenscup. Saken er utsatt til høstmøtet i Zürich. Der vil den bli diskutert videre, og eventuelle endringer vil ikke settes i verk før i 2016/17-sesongen.

Terminlista i langrenn blir lagt opp i fremtiden. Fra 2016-2017-sesongen planlegges det med World Cup-avslutning i russiske Tuymen.

Det har vært tradisjon med verdenscupfinale i svenske Falun, men etter VM i Lahtis 2017 blir det verdenscupfinale i Sibir i midten av mars. Planen er at Tuymen og Falun skal rullere annethvert år på å ha verdenscupfinale. I de årene Falun ikke har verdenscupfinalene kommer rennene til å bli arrangert i slutten av januar i den svenske VM-byen.

Park City i USA ble også utpekt som arrangør av junior-VM i nordiske grener i 2017.

Ellers ble hele terminlista for 2015-2016-sesongen godkjent. Det forteller blant annet om en spennende miks og en fullstappet terminliste. Verdenscupen innledes i Kuusamo med en tredagers minitour. Et av høydepunktene til vinteren blir den 10. utgaven av Tour de Ski. Touren varer fra 1.-10. januar. Det blir åtte renn på fire ulike destinasjoner (Lenzerheide, Oberstdorf, Toblach og Val di Fiemme). Det blir en nordisk runde i februar, mens nyskapningen Tour de Canada arrangeres fra 1.-12. mars (åtte etapper). 

Les mer om endringene på fisski.com

Les mer om 2015-2016-kalenderen på fisski.com

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix