Hopp til innhold

Kjetil Strandbråten

Ny kompetansesjef i norsk hoppsport

Kjetil Strandbråten (46) er engasjert som ny kompetansesjef i Norges Skiforbund Hopp.

Strandbråten har sin utdannelse fra Norges idrettshøgskole. 46-åringen har mer eller mindre jobbet som trener siden 1994 og frem til i dag i ulike roller. Han er i dag bosatt på Solbergelva utenfor Drammen. De siste årene har han kombinert trenerjobber med å være ekspertkommentator i hopp både for TV2 og NRK. Strandbråten starter opp den nye jobben som kompetansesjef for norsk hoppsport 1. juni.

- Gjennom alle disse årene som trener føler jeg at jeg har hatt en god fartstid, og mener selv at jeg har skaffet meg en del erfaring. I denne nye rollen gleder meg til både å lære nye ting og forhåpentligvis tilføre hoppsporten noe nytt. Som trener kan man i blant gå i et blindspor med å være resultatorientert. Jeg ser derfor frem til å sette ut nye planer og tanker i verk, sier Strandbråten.

Han kommer blant annet til å jobbe med utvikling av trenerkurs, skaffe/skolere kursholdere, kompetanseheving, samt være mentorer/være støttespiller for trenere. 

Kjetil Strandbråten har blant annet brukt mange måneder siste året på å utvikle en Long Term Athlete Development-modell (LTAD-modell) i tett samarbeid med Norges Skiforbund. Dette omfatter de ulike utviklingstrinnene i norske hoppsport. Når Strandbråten starter opp jobben så vil han implementere denne nye modellen ut til både klubb og team. 

Sportssjef Clas Brede Bråthen gleder seg over at Strandbråten har sagt ja til jobben.

- Kjetil har en god bakgrunn som vil kunne bidra til at norsk hoppsport utvikler kompetansenivået, i alle ledd, slik at vi også innen dette området blir en betydningsfull hoppnasjon. Med god akademisk bakgrunn og veldig lang fartstid, med erfaringer både nasjonalt og internasjonalt, har Kjetil besatt en meget viktig posisjon for årene som kommer, sier Bråthen. 

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix