Hopp til innhold

Anders Jacobsen legger opp

Etter mange år på landslaget har Anders Jacobsen bestemt seg for å legge hoppskiene på hylla. Les og hør (video nederst i artikkelen) hans egne refleksjoner rundt beslutningen.

Det føles rart, men veldig rett og legge skia på hylla nå. Siste hopp på verdenscup nivå er forbi. Etter 9 flotte år i verdenscupen, har jeg bestemt meg for å starte ett nytt kapittel.

Jeg gir meg med en god følelse etter veldig mange opp og nedturer i hoppbakken. Seieren i Garmisch, og ikke minst laggullet i Falun denne vinteren, var godt for sjela etter utallige kjedelige rehabiliteringstimer for og få knær å kropp på rett spor.

Det er verken gleden eller gutten som ikke lenger holder mål, men jeg vet hva som kreves av en utøver på verdenscup nivå. Jeg føler ikke lenger at jeg har driven, eller motivasjonen til å legge ned timene som kreves for fortsatt å være i verdenstoppen. Det kommer mange unge lovende skihoppere om dagen, og hvis en av dem kan ta min plass med masse ny energi og motivasjon er jeg glad for det.

Jeg er stolt og takknemlig for å ha fått representert Norge i flere år. Jeg har fått være med på ekstremt mye gøy i hoppbakken, og på tur med ett dedikert støtteapparat og motiverte utøvere på forskjellige plan. Miljøet i hoppsporten er helt unikt, og jeg kommer til og savne både utøvere, trenere, støtteapparat, sponsorer, fans og ildsjeler.

Nå ser jeg frem til å prioritere andre veier i livet. Jeg har en fantastisk familie som fortjener å ha meg mer hjemme. Jeg har 2 vakre barn som trenger en pappa i hverdagen.

 Jeg er spent på hvordan hverdagen uten skihopping vil bli, men ser frem til nye utfordringer, og litt mindre reising.

Takk for hjelpen til alle som har gjort dette mulig.

Takk for meg!

Hilsen Anders

Jacobsen legger opp

Intervju med Anders Jacobsen om beslutningen om å legge hoppskia på hylla

NTB Scanpix