Hopp til innhold

Anders Bardal (NTB Scanpix)

Bardal operert

Anders Bardal (32) var i dag gjennom en vellykket operasjon på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Landslagshopperen fra Steinkjer skadet seg etter et kjempehopp i verdenscuprennet i Wisla torsdag. Etter røntgenundersøkelser på det lokale sykehuset i Polen ble det påvist brudd i håndleddet. På St. Olavs Hospital i Trondheim ble Bardal videre undersøkt i helga og frem til operasjonen i dag. Alt er blitt koordinert av helseteamet til hopplandslaget i samarbeid med lege Lars Engebretsen ved Olympiatoppen.

- Anders har vært gjennom en operasjon i håndleddet i dag. Skaden var riktignok mer komplisert enn vanlig. Dette betyr at bruddet i hånda er blitt forsterket med plater og skruer, men alt har gått etter planen. Det tar tradisjonelt fire-seks uker å lege et slikt brudd, forteller fysioterapeut/Manuellterapeut Lars Haugvad, som koordinerer helseteamet til hopplandslaget.

Anders Bardal er glad for at operasjonen gikk bra. Fra sykehuset i Trondheim forteller ulykkesfuglen at han ser frem til å komme i gang med treninga. Selv om Bardal i utgangspunktet har det travelt med å rekke VM understreker han at han skal skynde seg langsomt.
- Jeg stoler på planen som helseteamet har presentert for meg. Den høres fin ut. Målsettingen er å rekke VM i Falun, men jeg stiller ikke opp for å bli nummer 25. Det er i dag fire uker og to dager til kvalifiseringa i liten bakke begynner og jeg er forsiktig optimist. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at jeg står klar på bommen i VM. Det hadde vært moro å prestert på høyt nivå i Sverige. Jeg tror dette blir et fantastisk mesterskap, sier Bardal.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er fornøyd med at operasjonen på sykehuset i Trondheim gikk bra.

- Det er selvsagt fullt mulig å komme tilbake i hoppbakken etter en slik skade. Skihoppere er generelt tøffe idrettsutøvere, og en av våre mestvinnende utøvere gjennom tidene er selvsagt intet unntak i så måte. Anders vil ha tilgang på landets beste ekspertise i forhold til å gjøre avbrekket så kort som mulig. Vi håper å se ham i toppform på bommen når gullet fra Val di Fiemme skal forsvares i Falun, sier han. 

Anders Bardals plan mot VM i Falun:

Uke 1: Anders går i gips fra sykehuset. Målet er maksimal støtte for å beskytte operasjonsområdet mest mulig for å få ned hevelsen. Rolig uke med lett trening.

Uke 2: Gips av. Anders får en tilpasset karbonfiberskinne på håndleddet. Denne skal han etter planen hoppe med og beholde i seks-åtte uker. Anders gjennomfører fysisk trening som er mulig.

Uke 3: Øke den fysiske treninga og nærme seg hopptekniske øvelser.

Uke 4: Avreise VM Falun
Torsdag 19. februar: Offisiell trening VM Falun liten bakke.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix