Hopp til innhold

Uttak til World Cup Kuusamo

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere til helgas World Cup-renn i Kuusamo.

Sportssjef Clas Brede Bråthen og Alexander Stöckl er fornøyd med åpninga til de norske hopperne. Lørdag ble det tredjeplass individuelt i lagkonkurransen, mens Anders Fannemel ble beste norske på fjerdeplass søndag.

 - Målsettingene i Kuusamo er å kjempe om pallplasseringer, og jeg gleder meg til å komme til en «flyvebakke». Vi er også godt forberedt til rennene i Kuusamo etter at vi hoppa en del under samlinga i Midtstubakken med varierende vindforhold. I Kuusamo er det ofte varierende vindforhold, også gleder vi oss ikke minst til å få oppleve skikkelig vinter med minusgrader og snø for første gang i år, sier Stöckl.

Hør også Clas Brede Bråthen vurdering av kommende sesong i filmen nedenfor

 

Joachim Hauer (23) får sjansen i storbakken i Kuusamo til helga. Det er individuelt renn fredag og lørdag i nord-Finland.
- Dette blir en kjempeerfaring for Joachim. Han var med og kjempet om plass på laget til Klingenthal, men får sjansen i Kuusamo. På samlinga i Midtstubakken imponerte han med mye bra hopping, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Joachim Hauer har også imponert med god hopping i bådesommer Grand Prix og under NM tidligere i høst, og en av hans styrker som skihopper er blant annet at han har meget god spenst. Hauers bestenotering i World Cup er en 36.-plass fra Japan

- Jeg føler at jeg har tatt nye steg foran denne sesongen, og det er utrolig moro å få denne sjansen. Jeg har aldri hoppet i Kuusamo før, men tror bakken kan passe meg veldig bra, sier Hauer.

Phillip Sjøen står over rennet i Kuusamo etter monsterhoppet i Klingenthal som endte i fall, men planen er at han skal være tilbake på det norske laget under World Cup-helga første helga i desember på Lillehammer.

Her er laget i Kuusamo:

Anders Bardal  Steinkjer Skiklubb 
Anders Fannemel  Hornindal IL 
Tom Hilde  Asker Skiklubb 
Anders Jacobsen  Ringkollen Skiklubb 
Joachim Hauer  Bækkelagets SK/Kollenhopp 
Rune Velta  Lommedalen IL

nif-epi04, 04
NTB Scanpix