Hopp til innhold

Rune Velta ble beste nordmann i Wisla

World Cup rennet i Wisla er over og vi kan ikke gjøre annet enn å gratulere Andreas Wellinger med sin første seier.

Siljes hoppblogg:

Å si at jeg blir stolt av å se på Norges prestasjoner i den polske bakken i dag blir å ta i, ganske hardt. Etter å ha ruslet rundt blant utøverbodene og vært med på treninger her og der så har jeg fått med meg et uttrykk som blir brukt mer i hoppsporten enn noe annet sted: ”nesten”.

Alt ser bra ut, men det er noe som mangler. Noe som gjør at hoppet nesten blir langt nok, noe som gjør at stilen nesten holder. Og det er nok ikke noe som er mer frustrerende, slitsomt eller vondt å se på enn hopp av utøvere som har det i seg men som hele tiden må ty til dette uttrykket som nesten får meg til å rive meg i håret…

Rune Velta gjør likevel en sterk jobb og forsvarer Norges ære med en 7.plass og Anders Bardal står frustrert på sletta når han hopper seg inn til en 9.plass, så er det ikke de som imponerer i dag. Spesielt når det var de som tok 3. Og 1.plassen i det samme rennet i fjor… Vi veit at det bor så mye mer i dem, vi veit at det bare er nesten. Det er jo bare å se på Anders Fannemels 26.plass kontra hans 5.plass fra Kulm, han kan jo så mye bedre! I dag er det Daniel André Tande som imponerer, igjen, men en 17.plass følger han opp 15.plassen fra forrige helg. Det jubler jeg for, det får meg til å senke skuldrene litt og kjenne litt på håpet.

Men det er jo dessverre sånn at det ikke er 17.plasser jeg vil juble for. Det jeg vil, det jeg lengter etter, er renn som ligner på det vi hadde i Oberstdorf da jeg skrek av glede og spiste opp neglene mine fordi det var så jevnt, fordi Anders Bardal tok ut store deler av sitt potensiale. Fordi vi veit at vi kan, vi veit at de vil og vi veit at det mer frustrerende for dem enn for oss.

Jeg har likevel ikke mistet troen på at det bor så utrolig mye potensiale i de norske utøverne, håpet på at vi kan ta med edelt metall hjem fra Sotchi eller kjærlighet til denne sporten som får nervene mine til å slå krøll på seg selv hver gang det er renn. HEIA NORGE!

 

NTB Scanpix