Hopp til innhold

Anna Strøm

WC Hinterzarten

Seks kvinnelige hoppere til Tyskland.

Anna Strøm er klar for helgas World Cup-renn i hopp i Hinterzarten. Den talentfulle hopperen fra Alta som bor på Raufoss får dermed sin internasjonale verdenscupdebut i hoppsirkuset.

Unge kvinnelige skihoppere i verdenseliten er ikke noe nytt. Tyske Giania Ernst ble nummer tre i verdenscuprennet i Lillehammer for halvannen uke siden, mens Maren Lundby var 14 da hun deltok i kvinnenes første verdensmesterskap i tsjekkiske Liberec for fire år siden.

Anna Strøm var med i nasjonal kvote i rennene i Lillehammer, men det var først i helgas COC-renn i Notodden at hun viste fremragende takter med blant annet en pallplassering.

15-åringen får følge av Line Jahr, Gyda Enger, Anette Sagen, Maren Lundby og Helena Olsson Smeby til helgas verdenscuprenn. Strøm har ved flere anledninger allerede hospitert på A-lags samlinger. Til helga får hun sjansen til å måle krefter med verdenseliten etter jevn og god hopping på snø.
- Vi gleder oss til å ha henne med, og Anna representerer fremtiden for norsk hoppsport. Helgas mulighet vil nok også være en stor motivasjonsfaktor. Hun har jobbet allsidig og målbevisst frem til nå, sier landslagstrener Christian Meyer.

Disse stiller:
Gyda Enger, Hernes IL/Lillehammerhopp
Line Jahr, Vikersund IF/Lillehammerhopp
Maren Lundby, Kolkukameratene/Lillehammerhopp
Helena Olsson Smeby, Byåsen IL/Trønderhopp
Anna Strøm, Alta IF/Hedmarkhopp
Anette Sagen, Helfjell IL/ Flying team Vikersund

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix