Hopp til innhold

NTB/Scanpix

Mixed Team på Lillehammer

Tredjeplass og kvalifisering på Lillehammer, fredag 6.desember

Sesongens første World Cup renn på norsk jord er overstått, snø og vindvær til tross. Norge kan smile bredt fra pallen, selv om det kan være lett og si at det bare ble en tredje plass bak Østerrike (2) og Japan(1). Maren Lundby, Rune Velta, Anette Sagen og Anders Bardal skulle forsvare Norges ære, og med en total poengsum på 887,5 gjorde de en brukandes jobb.

De som kvalifiserte seg til dagens konkurranse for menn i liten bakke var Anders Bardal, Rune Velta, Robert Johansson, Ole Marius Ingvaldsen, Tom Hilde og Andreas Stjernen.
De unge håpefulle på nasjonalkvote nådde derimot ikke helt opp, Mats Berggaard var bare 1,7 poeng fra å kvalifisere seg og Daniel André Tande var ikke langt bak med 8,2 poeng for lite med et hopp som var fullt av litt for mye vilje. Kim Rene Elverum Sorsell, Fredrik Bjerkeengen, Anders Jacobsen og Anders Fannemel nådde heller ikke helt opp.

Heldigvis er det en dag på søndag, med nye sjanser til å kvalifisere seg til hoppingen i stor bakke. 
Selv om tærne mine var dypfryste og nesa mi lyste verre enn en av julenissens reinsdyr så var smilet bredt og kroppen trett slik den blir etter 7 timer ute i vinterluften. Jeg er spent på helgens resultater, både på sletta og tribunen. 

Klokken 15:00 er det klart for jentenes World Cup åpning, som blir etterfulgt av guttas renn i samme bakke klokken 17:00. Solen skinner, vinden biter i kinnene og alle er klare for en lang dag i noe som forhåpentligvis kommer til å bli en bakke full av folkefest.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix