Hopp til innhold

Lykke til, Robert Johansson

Robert Johansson er godt kjent i hoppmiljøet, men for dere som ikke kjenner han så godt, så har du mulighet til å bli litt bedre kjent med han her. Lykke til i Kuusamo, Robert!

Robert Johansson er født og oppvokst i OL-byen, Lillehammer. Hans hoppkarriere startet da han bare var 5 år gammel:

Jeg satt på med pappa i tråkkemaskinen når han preparerte det lokale hoppanlegget der jeg bor, så da så jeg noen som hoppet på ski og bare måtte prøve det selv. Grunnen til at jeg fortsatte med skihopping var rett og slett fordi det var så morsomt.

Når han hopper renn på hjemmebane gir det ham en følelse av at publikum er der for å se nettopp ham, noe som definitivt er en god følelse.

Så hvordan ser livsstilen til en skihopper ut?
For Roberts del står han opp 3 timer før den første treningsøkten, dusjer og spiser lunsj før han reiser på jobb. Spiser middag etter jobb, noen ganger blir det tid til en treningsøkt til, eller så kan det hende han får tid til å gjøre noe som ikke er hopprelatert: være sammen med venner.

En person som har betydd mye for min utvikling, er farmor. Hun hadde jeg alltid et utrolig sterkt forhold til, hun støttet meg og hadde troen på meg uansett. Hun kommer jeg aldri til å glemme. Familien og trenerne her på Lillehammer betyr også veldig mye, definitivt.

Hvordan føles det å fly?
Det er en følelse jeg har blitt avhengig av. Å ha følelsen av å fly, samtidig som DU bestemmer hva som skjer, er helt fantastisk.

Robert er ikke bare skihopper, han er også kretsmester i fotball og toppscorer, han liker ikke suppe og han har tatt vare på alle premier siden han var 5 år gammel.

Som person er han konstruktiv, noe som definitivt er en god egenskap å ha med seg når man skal bli toppidrettsutøver. Skuffelse synes derimot veldig godt på ham, men det betyr vel bare at skihopping betyr enormt mye for ham?

Før et renn blir det visualisering og oppvarming mens han hører på musikk. Kanskje Dizzie Rascal, Teddy Sky –Love this town? Det er i følge ham selv en sang som får han i ordentlig god stemning.

Han har ikke ofret mye tid til å vurdere en annen idrett som levebrød, eller hva han eventuelt hadde fylt hverdagen med hvis han ikke hadde drevet med skihopping, men helt sikkert fotball og noe ekstremsport.

Det beste med skihopping er følelsen av å fly, adrenalinet som svirrer rundt i kroppen etter et godt hopp. Fantastisk. Det verste er derimot at det kan være ekstremt vanskelig til tider, noe som kanskje er mer irriterende enn det verste denne idretten har å by på.
Denne idretten får meg til å føle meg selvsikker, selvsikkerhet er fantastisk å ha.

Hans motivasjon er gode skihopp og gode treningsresultater. Jeg skal bli verdens beste skihopper. Hans mål og motivasjon for sesongen i år er å markere seg i World Cup og å bli tatt ut til Skiflyvnings VM i Harrachov. 

Følg med på treningen i dag (torsdag klokken 17) og kvalifisering klokken 19.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix