Hopp til innhold

Lykke til, Fredrik Bjerkeengen

Fredrik Bjerkeengen er godt kjent i hoppmiljøet, men for dere som ikke kjenner han så godt, så har du mulighet til å bli litt bedre kjent med han her. Lykke til i Kuusamo, Fredrik!

Fredrik Bjerkeengen er 25 år gammel og kommer fra Kolbu i Oppland Fylke. Han har skihopping i blodet, da både far og bestefar også dyrket denne idretten. Hans første skihopp ble gjort i 4 års alderen. Det var også foreldrene hans som drev ham til å fortsette med skihopping, noe han er veldig glad for i dag.

Skihopping er en del av meg, kan ikke leve uten den. Så gruer meg til den dagen jeg er så gammel at min tid som aktiv utøver er omme!

Hans hverdag som skihopper er preget av trening, jobb og mat:
Frokost kl 09.00. Trening kl 10.00. Jobb 15.00-23.30, sånn går no resten av uka!

Han er også samboer med Line Jahr, en person som også har betydd veldig mye for ham og hans utvikling. De bor sammen på Lillehammer og på hjemmebane føles det trygt å hoppe, i følge Bjerkeengen.

Han har ikke noe konkret svar på hvordan det føles å fly, nettopp fordi det er noe som ikke kan beskrives, det må oppleves!

Som skihopper er hans beste egenskap Telemarksnedslag.

Rutinene før et hopprenn prater han ikke om, så det forblir et mysterium. Sangen som får han i godt humør om dagen forteller han derimot gjerne om: Det er Avicii med Wake me up.

Hadde han vokst opp i et miljø der skihopping ikke hadde vært en mulighet, tror han at han hadde drevet med Wingsuit og eventuelt bilkjørøring/drifting.

Det er ikke mye negativt med denne idretten, men hvis han må nevne noe negativt så er det at selv det letteste kan være så inni hampen komplisert: som å sitte i sittestilling. Det beste er derimot når alt får som det skal: Luftferden, spesielt det å fly over 200 meter!
Med både sine gode og vonde sider, så gir skihopping ham: Glede, irritasjon, jubel, frustrasjon, utfordring og mestringsfølelse på en gang.

Hans motivasjon er at man som skihopper stadig kan hoppe lengre på ski, utviklingen i sporten går hele tiden fremover og jakten på det perfekte skihopp trigger.


Denne sesongen håper han på å hoppe penest og lengst mulig! Hvor dette vil få ham vet vi ikke, men han har nå en mulighet denne helgen i Kuusamo. 

Følg med på treningen i dag (torsdag klokken 17) og kvalifisering klokken 19.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix