Hopp til innhold

Tande, Sjøen og Bardal

Sjøen banket Bardal på hjemmebane

Årets to plastmesterskap er over. Kollenhopp dominerte på hjemmebane med Velta, Sjøen og Hauer på pallen. I Granåsen i kveld ble det derimot Sjøen som tok seiern foran Bardal og Tande.

Det har vært en kanonsommer der unggutta i norsk hoppsport har markert seg og dratt inn resultater som står uten sidestykke i norsk hopphistorie. Etter Plastmesterskapene med to forskjellige vinnere og trangt om pallplassene har vi fått bevis på at bredden i toppen av hoppeliten er bedre rustet for vintersesongen enn noen gang før.

18 år gamle Philip Sjøen kan smile bredes av alle etter å ha tatt med seg andreplassen fra Midtstua og førsteplassen i Granåsen i kveld. Det er allikevel ingen tvil om at resten av teamet lurer like bak: Rune Velta, vinneren i Midtstua, reiste hjem fra Granåsen på grunn av sykdom og Joakim Hauer klinte til med en femteplass og det lengste hoppet i prøveomgangen. Kim Rene Elverum Sorsell tok med seg fjerdeplassen og det er ingen tvil om at Kollenhopp har gjort noe riktig…

Daniel André Tande representerer Buskerud og Flying Team Vikersund om dagen, og det gjør han skikkelig godt også. Unggutten fra Kongsberg har gått under medias radar, men har de siste ukene holdt Sjøen med selskap på pallen både i Norge og internasjonalt. Så må vi heller ikke glemme Anders Jacobsen som snart er konkurranseklar og kanskje i likhet med Anders Bardal ønsker å vise at de gamle er eldst.

Anders Fannemel viste at gutta på Lillehammerhopp og landslaget også vet hva de gjør, selv om det ”bare” ble en sjetteplass i kveldens renn. På plassen bak havnet lagkameraten Sigurd Nymoen Søberg som leverte sitt beste resultat så langt. Det blir spennende å se hvordan det går med resten av teamet i den gamle OL-byen…

Kongen av Granåsen, Anders Bardal, lar seg imponere av Sjøen og Tande, men viser at han ikke har ligget på sofaen i sommer mens resten av gutta har konkurrert. Han klarer ikke å levere samme kanonhopp i andre omgang som i første, men havner 7,4 poeng bak Sjøen og har forhåpentligvis fått en ny motivasjon: Å vise den yngre garden hvem som er best…
Andreas Stjernen som knuste resten av verdenseliten i begynnelsen av august hopper fortsatt godt på ski, men det holdt bare til en åttendeplass i kveld.

Et renn som det vi hadde i Granåsen i kveld er uten sidestykke i de Norske historiebøkene. Nivået blant så mange utøvere har aldri vært så jevnt og høyt før og det er fantastisk gøy å stå på sletta og se på. Spesielt gledelig er det at det har vært mye publikum tilstede både i Trondheim og Oslo under plastmesterskapene. Vi takker utøvere, arrangører og publikum for et fantastisk underholdende renn og gleder oss mer enn noen sinne til verdenscupen 14/15 og fortsettelsen på dette sensommer eventyret!

Resultatlista finner du her!

nif-epi04, 04
NTB Scanpix