Hopp til innhold

Buskerud 1 vant jentestafetten

Av ARVID HOLMLUND

Her er medaljevinnerne fra jentenes stafett med vinnerlaget til Buskerud Skikrets 1. lag foran. Fra venstre: Synne Mæland-Herheim, Maria Hartz Melling, Tuva Hagen Rønning, Emma Kirkeberg Mørk. Bak fra venstre står de fire sølvvinnerne fra Telemark og Vestfold Skikrets 1. lag med Nora Sofie Doksrød, Ingerid Vadder, Gro Njølstad Randby og Ingrid Bergene Aabrekk, mens de fire neste er bronsevinnerne fra Oslo Skikrets 1. lag med Ines Aloy-Lislerud, Tuva Brusveen-Jensen, Kristin Helland og Vilde Opedal. Foto: Arvid Holmlund

 

Buskeruds førstelag var i en klasse for seg i jentestafetten og var 25 sekunder foran Telemark og Vestfolds førstelag. Ytterligere 18 sekunder bak kom bronsevinnerne fra Oslo Skikrets førstelag.

På Buskeruds vinnerlag gikk Maria Hartz Melling, Emma Kirkeberg Mørk, Synne Mæland-Herheim og Tuva Hagen Rønning.

Etter første etappe lå Buskerud som nummer tre, fem sekunder bak Opplands førstelag, hvor Anna Heggen vekslet først.

-       Jeg gikk et hardt og kontrollert løp, og sammen med Oppland og Oslo fikk vi en luke til resten av feltet. De to andre jentene greide å gå fra meg med noen meter helt mot slutten av etappen, forteller Maria Hartz Melling.

På andre etappe fikk Buskerud umiddelbart kontakt med de andre tetlagene.

-       Målet var å gå inn de to løperne foran, og stikke fra hvis jeg hadde krefter nok. Det gikk fint, og i mål hadde jeg fått en ledelse på 35 sekunder, sier Emma Kirkeberg Mørk.

Etter tredje etappe hadde ledelsen økt til 40 sekunder.

-       Jeg gikk et kontrollert løp, og fikk hyggelige tilbakemeldinger fra sekundantene. Jeg fikk også beste etappetid, sier Synne Mæland-Herheim.

Selv om mye kan skje på en stafett, var ikke Tuva Hagen Rønning bekymret for seieren da hun gikk ut på siste etappe.

-       Selvsagt var jeg spent, men jeg er normalt ikke 40 sekunder dårligere enn de andre løperne på denne etappen, så jeg følte meg trygg på at vi ville vinne. Heldigvis kunne jeg gå et jevnt og kontrollert løp uten å stresse, og seieren ble enkel, sier Tuva Hagen Rønning.