Hopp til innhold

Akershus 1 vant stafetten for gutta

Av ARVID HOLMLUND

Her er medaljevinnerne fra guttas stafett. Foran ser vi vinnerlaget fra Akershus 1. Fra venstre Nikolai Elde Holmboe, Brage Buseth Hammerstad, Alfred Vestvik Thierne og Aleksander Elde Holmboe. Bak fra venstre står sølvvinnerne Oslo 1 og Felix Reinemo, Armann Haugan, Magnus Skei og Petter Bakken, mens de øvrige fire er bronsevinnerne fra Telemark og Vestfold 1. Fra venstre Oskar Myrvang Olsen, Arthur Hartvedt Klavenes, Amund Aalvik og Vebjørn Hovdejord. Foto: Arvid Holmlund

 

Et solid rykk av Aleksander Elde Holmboe i den siste bakken før mål avgjorde guttas stafett. På toppen hadde han fått 15-20 meters forsprang til konkurrentene, og denne økte på oppløpet slik at Akershus Skikrets 1. lag kunne ta en grei seier.

På andreplass fulgte Oslo Skikrets 1. lag, mens Telemark og Vestfold Skikrets 1. lag tok bronsemedaljene.

-       Jeg hadde et fall i den siste bakken før mål, men tapte ikke mer enn fem sekunder, så det fikk heldigvis ikke store konsekvenser. På oppløpet greide jeg å reparere noe av tidstapet slik at jeg kunne sende nestemann ut bare få sekunder etter teten, sa Nikolai Elde Holmboe, som gikk første etappe for Akershus.

-       Jeg falt ned fra tredjeplass til fjerdeplass på andre etappe, men avstanden frem var ikke stor. Jeg er fornøyd med min del av stafetten, sa Alfred Vestvik Thierne.

Ett stavbrekk på tredje etappe kunne ødelagt dagen for Akershus, men det betydde ikke mye ettersom flere av de andre tetlagene også hadde uhell.

-       Det ble litt kaos da flere av oss i teten brakk stavene. Men ingen fikk løpene ødelagt, sier Brage Buseth Hammerstad.

Aleksander Elde Holmboe gikk et taktisk klokt løp på den siste etappen og fikk belønningen i den siste bakken før mål.

-       Jeg hadde bestemt meg for ikke å bruke krefter før mot slutten av etappen. Derfor lå jeg og lurte bak konkurrentene helt til vi begynte på den siste motbakken. Da slo jeg til og plutselig fikk jeg mange meter. Da jeg så meg tilbake, forsto jeg at det gikk mot seier, sier Aleksander Elde Holmboe.