Hopp til innhold

Alle Nyheter

Nyhetsarkiv Hedmark

Klart for Barnas mini-VM 2022/2023

Barnas mini-VM er klar for en ny sesong og starter 17. desember! Denne vinteren kommer arrangementet til å gjennomføres flere steder i landet.

Shapekurs på SNØ

I samarbeid med Brettforbundet inviterer vi til shapekurs 24. januar 2023 kl. 18-21 på SNØ. Kursholder er Claes Högström som er en meget dyktig kursholder med lang fartstid og erfaring på dette feltet.

NYTT Digitalt TD- og arrangørkurs

Vi har fått satt opp ett ekstra digitalt TD / arrangørkurs i langrenn. Kurset går som webinar med internasjonal TD Rune Tøllefsen som kursholder.

InnlandetCup 13-16 år

Hedmark og Oppland Skikretser inviterer til en mini-regioncup for klassene 13-16 år ifbm. rennene på Natrudstilen/Sjusjøen helga 10-11. desember.

NOR Freeski Camp 2022

I helgen samlet vi 150 jenter og gutter i alderen 10-15 år fra hele Norge for årets NOR Freeski Camp i samarbeid med DNB og Scandic. Det ble en rå helg med fokus på samhold og idrettsglede!

Uttak langrenn - WC Lillehammer

Skiforbundet langrenn har tatt ut 47 løpere, hvorav 23 kvinner og 24 menn, til verdenscup i langrenn hjemme på Lillehammer fredag 2. til søndag 4. desember 2022. På Lillehammer skal løperne gå 10 km fri teknikk fredag, sprint fri teknikk lørdag og 20 km klassisk fellesstart søndag.

Skisprell for ski-Norge

Norges Skiforbund med kretser og klubber inviterer til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge med kick off uke 7.–15. januar. Vi tilrettelegger for enda mer skiglede ved å skape gode rammer og inspirerende og sosial aktivitet.

Stor interesse for Telenor Karusellen

Telenor Karusellen arrangeres for 17. gang i vinter, og påmelding for klubber/arrangører er fortsatt åpen. Nå kan dere se karusellens nye video foran årets sesong!

Amedias aviser skal sende Equinor Norgescup langrenn

Amedias aviser skal vise Equinor Norgescup i langrenn, junior-NM og Hovedlandsrennet etter at Norges Skiforbund og Amedia har inngått avtale om rettighetene for denne sesongen. Første sending på Amedias plattform Direktesport blir fra Equnior Norgescup på Gålå allerede kommende helg.

Åpen Stadion 2023

Nå åpner vi for bestilling av  Åpen Stadion 2023, 'skisprell og pølsefest'. Datoer er lagt ut, førstemann til mølla gjelder!

Webinar alpint

NSF Alpint inviterer til webinaret «Kulturbygging gjennom trening» onsdag 23. november kl. 20.00.

Felles smøreopplegg på Hovedlandsrennet

Langrennskomiteen i Skiforbundet har vedtatt at det skal organiseres et felles smøreopplegg for alle deltakere under Hovedlandsrennet 2023 i Meråker. En avstemning på fagmøtet i langrenn (Høstmøtet), ga et overveldende flertall for en slik løsning. Swix er smøreleverandør under Hovedlandsrennet.

Flott samling på Rena

Langrennskomiteen i Hedmark Skikrets inviterte til miljøsamling på Rena leir, de lovet ei innholdsrik helg - og det ble det!

NOR Freeski Jentecamp 2022

I helgen kunne vi endelig invitere til jentecamp med overnatting igjen! Sammen med DNB, Scandic og Spar Norge har vi hatt en knallbra helg sammen med 56 rå jenter fra hele Norge!

Om rulleski og sikkerhet

– Vær synlig. Gå ikke i for store grupper, samt planlegg med å ikke gå for mange i bredden. Husk å del veien med bilistene og andre trafikanter, sier landslagskoordinator i langrenn, Ulf Morten Aune.

NOR Freeski Camp 2022

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer sammen med DNB og Scandic til NOR Freeski Camp i Lørenskog og Lillestrøm 26.-27. november!

Byttehelgen

Få flere ut i skiløypene - meld klubben på Byttehelgen

Byttehelgen

Få flere ut i skiløypene - meld klubben på Byttehelgen

Fin tur til Sørlandet

..hvor Otra IL og Øvrebø IL arrangerer Hopptreff for alle 13-16-åringer i Trollbakken på Evje og i Sandrip i Vennesla.

Webinar

Nøkkelfaktorer i treningsarbeidet med juniorer

Overnatting HL 2023

Det er nå klart for å melde inn behov for overnatting ifbm. Hovedlandsrennet 2023. Frist 25. september.

Rennsøknader 2022-23

NSF har nå bestemt at vi bruker SportsAdmin som arr.plattform også kommende sesongen 2022-23. Fristen for å søke om renn, i alle grener, er satt til 31. september.

FIS: – Vi er veldig fornøyd

I november og desember er det klart for seks World Cup-renn i langrenn i Lillehammer og Beitostølen. – Vi er veldig fornøyd med de forberedelsene Lillehammer og Beitostølen har lagt ned, forteller rennleder i langrenn i Det Internasjonale Skiforbundet (FIS), Pierre Mignerey.

Strømstøtte til idretten

Strømstøtteordningen til frivillige lag og organisasjoner, Ordningen har som formål å motvirke negative konsekvenser av de høye strømprisene.

FIS-liste langrenn 2022-23

Da er det igjen tid for inn- og utmelding av løpere i FIS-lista for langrenn. Alle endringer registreres av klubb INNEN 30.september.

Dommerkurs - FIS C-lisens

Ønsker du å dømme NOR Freeski Cupen kommende vinter? Vi inviterer til FIS C-lisens dommerkurs lørdag 22. oktober!

Interkretssamling 15-16 år

Velkommen til barmarksamling langrenn for 15-16 år. helgen 9-11. september på Mosetertoppen, for utøvere fra Hedmark og Oppland.

Rulleskivett

Skimiljøet er i sorg etter at en 19 år gammel slovensk landslagsløper omkom i en trafikkulykke på Sørvestlandet torsdag. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men det er uansett en brutal påminnelse om viktigheten av å være forsiktig i trafikken. For å minimere risikoen for ulykker, oppfordrer vi alle rulleskiløpere om å følge rulleskivettreglene.

Vi inviterer til lokale jentecamper!

Sammen med DNB og deres initiativ #huninvesterer inviterer vi til lokale jentecamper over hele Norge lørdag 27. og søndag 28. august! Sammen skal vi vise at også #hunkjørerfreeski.

Skiglede for alle – det er attraktivt – men hvordan? Og hvem?

Gjennom skiklubbutviklerprosjektet som har kommet igang - er vi på vei – men det trengs mer. Entusiasme skapes gjennom klubbenes gode arbeid ute i nærmiljøet, og skiklubbutviklerne bidrar til å skape entusiasme. Vi gleder oss til å komme i gang med dette arbeidet!

Trenarkurs Sognefjellet 2022

Flotte dagar på trenarkurs! Det vart også i år avvikla trenarkurs langrenn på Sognefjellet/ Skjolden. 17.-19. juni var det trenar 2- og 19.-20. juni var det trenar 1-kurs.

Ønsker din klubb å arrangere NOR Freeski Jentecamp?

I samarbeid med DNB og deres initiativ #huninvesterer skal vi for fjerde året på rad arrangere NOR Freeski Jentecamp. I år som i fjor blir det lokale camper spredt over hele Norge, og vi håper at akkurat din klubb vil være med å arrangere en dag fylt med aktivitet og idrettsglede!

God pinse til alle skivenner!

Hei skivenner! Juni, snart sommer og det nærmer seg ferietid for mange. Håper du har tatt deg litt fri fra skihverdagen, og nå er klar til å ta fatt på en ny sesong.

Alpinkurs 2022

Interessert i alpint trenerkurs? Klikk for Kursoversikt for 2022 og vinteren 2023. Et nytt Barnetrenerkurs er klart, i tillegg arrangeres Trener 1, Trener 2 og Trener 3 kurs flere steder i landet.

Camp Lillehammer 2022

Velkommen til samling for hopp- og kombinertutøvere alle aldre, helgen 3-5. juni på Lillehammer.

Alpinkurs - sommer 2022

NSF inviterer til Barnetrenerkurs, Trener 1 og Trener 2 i samarbeid med Akershus Skikrets og Hordaland Skikrets. BLI MED!

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Velkommen til NM Lygna

Norges Skiforbund Langrenn og Lygna Skisenter har gleden av å invitere til NM del 2, NM Para, Equinor Norgescup finaler for junior og senior, 06.-09. april.

Trenerseminar 2022

Vi er stolte av å invitere til et fantastisk seminarprogram, med verdensenere både fra skisporet og forskermiljøene i langrennssporten. Men viktigst av alt: Vi vil legge til rette for at DU skal bidra til å forme fremtiden for norsk langrenn!

Jordalsrennet 2022

Velkommen til avslutningshelg med hopp- og kombinertrenn i Jordalen hoppsenter/Tinde Arena helga 19- 20. mars! Rennene inngår i årets Regioncup.

Lillehammer får felles NM

Lillehammer Skiklub, Søre Ål IL og Lillehammer Olympiapark AS har fått tildelt felles NM i 2024. Det skal arrangeres norgesmesterskap i langrenn, alpint, kombinert, hopp, freeski, telemark og randonee.

Velkommen til hopprenn K10!

Oppland Skikrets inviterer til barnehopprenn i en spesialdesignet K10-bakke i Lysgård på Lillehammer ifbm. Raw Air torsdag 3. mars!

Søk på GULLKLUBBENS stipend

Målet med Gullfondet er å bidra til at yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber i olympiske grenerskal få forholdene tilrettelagt slik at det er mulig å videreutvikle seg innen sin idrett

Hilsen fra skikretsen

Lad batteriene med en skitur i bakken, i løypa eller sett deg med ei god bok i sola. HSK ønsker alle en aktiv og fin vinterferie.

Helga oppsummeres....

..hvor skal vi starte? Vi har SOLT OSS i gode arrangement, idrettsglede og gode resultater.

InnlandetCup 2021-22

Hedmark og Oppland Skikrets fortsetter med cupsamarbeid, for 13-16 år og alle juniorklasser. Sammenlagtlister for alle klasser er nå lagt ut.

Skikretsens skiutvikler

Skiutvikleren heter Marianne Myklebust og jobber i 30% stilling. Vår oppfordring til klubbene: Bruk henne!

BREDDE OG REKRUTTERING

Bli inspirert av alt som skjer i skikretsen! Og visste du at skikretsen har en egen skiklubbutvikler som gjerne kommer på besøk?

Spillemidler utstyr 2021

Det er nå klart for årets søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2021 (med fakturadato i 2021).

Søknad om Equinor Norgescup sesongen 2022/23

NSF Langrenn ønsker nå søkere på skirenn for sesongen 2022/2023. Det kan søkes om Equinor Norgescup junior og/eller Equinor Norgescup senior i tillegg til VM mønstringsrenn for junior. Søkerne bes utarbeide en søknad som sendes til NSF Langrenn som ett PDF-dokument pr. E-post.

Slik følger vi opp evalueringsutvalgets rapport

Skistyret behandlet i sitt møte 30. januar oppfølging av rapporten, herunder videre tidslinje for behandling av anbefalingene og iverksettelse av de fire strakstiltakene evalueringsutvalget hadde pekt på.

Inspirasjonsdag i Hovdebakken

Gjøvik Skiklubb Alpint og Oppland Skikrets inviterer til inspirasjonsdag for trenere og foreldre i Hovdebakken lørdag 26. februar. Påmeldingsfrist 20. februar.

FOR EI HELG!

Premiedryss over hele fjøla, bedre kan det ikke bli. La oss gi dere en kort oppsummering.

Foto: Knut Selmer

Kombilekene 2022

Den 28.-30. januar arrangeres Kombilekene. Det blir «Compact Games» i Hamran på Tolga.

Trøndersk hopphelg 21. - 23. januar

Lyst til å prøve deg på en ordentlig turnering? Nå har du sjansen. Det blir renn i 3 forskjellige bakker for aldersgruppen 13 - 16 år 21. - 23. januar

Distansekort på nett

Samle alle dine kilometer i bakker eller løyper og bli med i konkurransen om å bli den beste skolen, klassen eller kommunen!

GODT NYTT ÅR !

Et nytt år med 365 uskrevne sider, vi gleder oss til å fylle dem!

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

NIF-EPI01, 01
Foto: Geir Olsen / NTB