Hopp til innhold

Klart for Skisprell

Vi er klare for å sette i gang Skisprell over hele landet! Et fantastisk lavterskel aktivitetstilbud for barn og unge uten startnummer der fokuset er lek, aktivitet og skiglede. Norges Skiforbunds Skiklubbutviklere er klare for bistå og hjelpe nye klubber, og oppfordrer klubber som har arrangert dette tidligere å fortsette å arrangere "Årets happening i skiklubbene".

SØK OM SKISPRELL TIL DIN KLUBB - HEDMARK SKIKRETS 

Rekruttering er hjertet i Norges Skiforbunds misjon, og i tillegg til Telenor Karusellen er Skisprell et fantastisk aktivitets - og rekrutteringstilbud med fokus på lek og moro uten startnummer. 

 – Skisprell er artig for familier og barn som møtes og har skiaktivitet i anleggene våre. Vi lager Skisprell i alpinbakken, hoppbakken og i langrenns arenaen, og er en mulighet for å treffe nye familier som vi inviterer sånn at de får gode erfaringer med hvor gøy det kan være å leke på ski, sier Skiklubbutvikler i Oppland og Hedmark Marianne Myklebust.  

  

Myklebust forteller at de hjelper til med å lage aktivitetsløyper som er selvgående når barna kommer, og at barna er storfornøyde når de kommer og får lekt seg med utfordringene i løypene.
– Det er en måte og utnytte anleggene for å inspirere barna, man setter opp blant annet slalåm, portaler, kanskje man kan bygge ting med snøen, hopp og kuler. I mange kretser har de masse utstyr som gjør at man kan gjøre dette enda mer spennende. – Det er en av de beste måtene å presentere klubbens barne-  og ungdomsaktivitet på, og vi oppfordrer klubbene til å ta kontakt, sier Myklebust som oppfordrer at klubber som arrangerte Skisprell i fjor å fortsette å gjøre dette i år også.
– Det er virkelig en happening i skiklubben å lage skisprell, så det å få kretsen inn til å hjelpe til med å tilrettelegge anlegget er et veldig bra rekrutteringstilbud som Norges Skiforbund bidrar inn i klubbene. 

 Skiklubbutvikler i Troms og Finnmark, Espen Rognli trekker frem Skisprell som en god modell for hvordan man skal rekruttere og aktivisere barn og foreldre i skiidretten.
– Et skisprell skaper mye aktivitet, og barn som kanskje ellers møter på karusellrenn, kan fort ende opp med å være aktive i en mye lengre tidsperiode i forbindelse med et skisprell. Et skisprell modellerer hvordan man legger opp til skiaktivitet uten instruksjon og «trenere», men der aktiviteten drives fram av god tilrettelegging, god planlegging av logistikken i anlegget, inspirerende aktiviteter og gjerne voksne som deltar sammen med barna og viser stor skiglede, sier Rognli.
– Skisprell springer ut av den uorganiserte skileiken og er tilpasset den nye tidsalderen hvor barn leker mindre på egen hånd og er mer avhengige av å bli tatt med på treninger og aktiviteter. Fordelen er at Skisprell er superlokalt og tilpasset den klubben som arrangerer, uansett om det er 20 eller 200 barn. Det betyr at skisprell er et godt arrangement til å rekruttere både barn og voksne, fordi det er inspirerende, ufarlig, nært, morsomt og helt grenseløst i hvem som kan delta og hvor vi kan arrangere det.

GÅ TIL SKISPRELL SIN HOVEDSIDE 

NIF-EPI02, 02