Hopp til innhold

Nyttårshilsen fra kretsleder Mette

Kjære skivenner! Vi har lagt bak oss et år som har vært krevende, men som vi likevel har løst på en så god måte som vi kan innenfor de rammene og mulighetene vi har.

Korona, krig, høye priser på alt er vel noe vi har hørt om ganske lenge nå og det har også dessverre påvirket idretten og skisporten.

Mange har sluttet, færre begynner – men mange har fortsatt og mange begynner fortsatt – og la oss fokusere mest på det.

2022 var frivillighetens år –  og frivillig arbeid utgjorde 142 000 årsverk i 2022 – 55% av alle over 18 har jobbet dugnad – mange er heldigvis knyttet til skisporten.

Det har vært snakket mye om utfordringene med å få med frivillige i lag og foreninger – det er mange fordeler ved å være med som frivllig– bygge nettverk, sosial kontakt og  jobbe mot felles mål –

Forskning viser at frivillige er lykkeligere, får bedre helse, mere følelse av mestring – I tillegg til mange andre gode positive effekter.

Kanskje viktigere enn noen gang å få klubben godt igang – både for frivilligheten sin skyld – men ikke minst for barn og unge som nå mer enn noen gang kanskje trenger en trygg arena og møte sine venner på, sette seg mål, og søke mestring innenfor egne rammer.

Derfor skal vi ha et stort fokus på rekruttering, men også veldig viktig å ta vare på de som allerede har det gøy med ski på beina, som har satt seg mål om å bli best i verden, bare ønsker å bli litt bedre på noe eller bare ønsker å ha det gøy på ski.

I HSK har vi har vi tro på at kompetansedeling gjør oss enda bedre – det er alltid noe bra og lære av de som er litt bedre enn oss selv – Så gjennom hele koronaperioden kjørte vi faste webinarer med ulike temaer i regi av Håkon og Avle

 – som har delt sitt store nettverk med alle oss andre – og alle de dyktige personene har delt litt av sin kompetanse med oss.Det jeg har et stort håp om er at alle vi som har hatt gleden av å lære noe – tar med det inn i egen hverdag, gir videre og bruker det for alt det er verdt - 

da vil vi skape utvikling – som igjen vil gi resultater.

Og da kan vi jo glede oss over nytt år nye med muligheter – masse spennende muligheter.

Nå har vi fått vinter, vi har fått snø, og snø der folk bor er jo en suksessfaktor for oss som har lyst til å være aktiv på ski.
Det er masse spennende arrangementer – både små og store i Hedmark skikrets denne sesongen: pangstart i helgen med masse moro i vårt område.

Grip muligheten og bli med – skap de gode møteplassene – skap muligheter – skap fellesskap og skap skiglede.

Hvis vi hørte på Kongen i hans nyttårstale– Løft blikket og spør – hva kan jeg gjøre for deg?

 Så er vel det beste vi kan gjøre å inkludere enda flere i skifamilien,

være rause og dele utstyr lage gode løsninger for de som ikke har mulighetene til å få til alt selv.

Da kan vi bidra til å skape skiglede for alle – og vi kan få se både gode og glade skiløpere fra Hedmark skikrets.

Lykke til med skisesongen og godt nytt år!

NIF-EPI01, 01