Hopp til innhold

Strømstøtte til idretten

Strømstøtteordningen til frivillige lag og organisasjoner, Ordningen har som formål å motvirke negative konsekvenser av de høye strømprisene.

Lotteri- og stiftelsestilsynet forvalter strømstøtteordningen til frivillige lag og organisasjoner som regjeringen opprettet med bakgrunn i de ekstraordinære strømprisene. Ordningen har som formål å motvirke negative konsekvenser av de høye strømprisene.

Ordningen gjelder i perioden april 2022 til mars 2023, det legges opp til søknadsrunde hvert kvartal. 

Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet for søknader for perioden april-juni 2022. Søknadsfristen er 7. september 2022, klokken 13.00.

Hvilke kostnader blir kompensert?

Strømstøtteordningen gjelder for organisasjoner tilknyttet frivillighetsregisteret med strømforbruk med en månedlig gjennomsnittspris på over 70 øre per kWt i søknadsperioden. 

Støtten beregnes basert på dokumentert strømforbruk. Mottakere får dekket 80 prosent av prisforskjellen mellom 70 øre per kWt og den månedlige gjennomsnittsprisen. 

Gjennomsnittlig månedlig strømpris beregnes av Reguleringsmyndigheten for energi siste dag i den aktuelle måneden. Satsen kan rundes av til hele ører. Se eksempel på hvordan du beregner månedlig strømstøtte.

Les hele saken og søk HER

nif-epi04, 04