Hopp til innhold

Word Para Snow Sport 2022

Historiens første VM i snø sport for parautøvere

HVOR: Lillehammer

Birkebeinerstadion og Hafjell Alpinanlegg

NÅR: 12.-23.januar 2022

Det som burde være en selvfølge er ingen selvfølge med tanke på at alle skal ha like muligheter. Dette er det første idrettsarrangementet i Norge siden 1994 i Paralympics .

Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund og Brettforbundet har tatt ut 16 utøvere til VM i snøsport for parautøvere på Lillehammer og Hafjell og en er fra Hedmark Skikrets!

Vi introduserer vår utøver:

Trygve Toskedal Larsen, født 01.04.72, IL Trysilgutten 
Forventer og håper at vi får et arrangement som viser at dette er et VM, viser at det er blitt lagt inn ekstra innsats for at alt skal være tipp topp.
Målsetting: Etter overgangen fra sittende til stående så har jeg truffet på noen skjær underveis, hjernerystelse i november 2019 og resten av sesongen var over for min del. Covid i 19/20 sesongen gjorde at det bare ble 1 internasjonal konkurranse. I år fikk jeg muskelavrivning bak på høyre lår under første konkurranse som har resultert i få konkurranser og ikke en 10km klassisk, det er snart 1 år siden jeg sist gikk den distansen i Vuokatti, Finland. Klassisk sprint må jeg tilbake til Østersund 18/19 sesongen i WC, endte da på 5 plass. November i år fikk jeg endelig en protese som det går an å gå på ski med så nå jobber jeg med å lære meg å bruke den for å få god nok fart både opp og ned. Har ikke fått matchet meg mot noen, men jeg er skrudd i sammen slik at jeg alltid går for å vinne og det er det jeg hele tiden jobber mot. Når det gjelder stafett så håper jeg at vi skal klare å forsvare VM gullet fra -19.
Deltar/klasse: Stående (LW2)

Som integreringskontakt i Hedmark skikrets er jeg glad for at vi er 3 stk som stiller opp som frivillig under VM. Det blir spennede og lange dager, men vi gleder oss til det. Frivilligheten er så viktig.

Som kommentator i NRK har vi også en fra Hedmark, Håkon Olsrud fra Nordbygda/Løten ski.

Det har vært et brennende ønske fra meg at vi skal belyse hvor mye jobb som ligger bak den fantastiske mestringen fra idrettsutøverne for å utøve sin idrett,få flest mulig i bevegelse og bli glad i nettopp samholdet og gleden idretten gir.

Det kreves mye av utøveren, men det kreves også at vi alle forstår og orker å bidra til en god hverdag for FH.

Vi gleder oss til opplevelsen under VM og er sikker på at det gir mange gode opplevelser og ikke minst respekt for FH med tanke på hvor imponerende mestringen og motet de viser i sin idrett.

Jeg heier med hele mitt hjerte og er så inderlig glad for at det er mulig å få til dette VM i Word Para snow Sport 2022. 

Målet med å arrangere dette mesterskapet i Norge er å løfte frem paraidretten og de unike historiene som ligger bak de fantastiske prestasjonene til utøverne. Med NRK på laget, vil hele Norge kunne følge mesterskapet.

SÅ HUSK Å FØLGE NRK sine sendinger! NRK skal produserte nærmere 90 timer fra mesterskapet.

LYKKE TIL!!

Hilsen Turid Borthen, Integreringkontakt i Hedmark Skikrets

Les mer om arragementer på deres nettsider

Les mer om de norske utøverne 

Fullstendig program Arrangementet går uten publikum, men det er lov og være kreativ og finne seg en plass i skogen langs løypa!

NIF-EPI03, 03
Hoppanlegget i Tomter. Foto: Tomter Hoppteam