Hopp til innhold

Glasak fra MjøsSki - flere idretter på samme arena

Leder i MjøsSki, Bjarte Holm, er ikke i tvil om at det er postivit for alle idrettene å ha et fellesområde som Veldre Sag.

Endelig er det full gjenåpning av idretten og det er utøvere i MjøsSki, Brumunddal Sykkelklubb og Ringsaker O-klubb veldig glade for.

Ringsaker Blad (mye av teksten er derfra) er på plass på Veldre Sag mandag denne uka og her yrer det av liv og treningsglede!

Endelig kan vi treffes og trene sammen igjen!

Utøverne tok i bruk sykler (Brumunddal sykkelklubb), rulleski, joggesko (MjøsSki), kart og kompass (Ringsaker O-klubb) for å gjennomføre øktene sine. Helårsanlegg og flerbruksanlegg er blitt et dekkende ord for det fine anlegget på Veldre sag som MjøsSki disponerer.

På sommer og høst så er det syklistene som regjerte i skogen her. Med vinteren kommer snøen og da regjerer skiløperne. Vi ser ofte at det kan være den samme utøver.

Samarbeidet er positivt for alle idrettene da det genererer flere medlemmer. For idretten konkurrerer med andre aktiviteter barn og unge er opptatt av.

Når det blir et sosialt fellesskap her med treninger på samme dag og samling inne på klubbhuset, så er det noe som helt klart trekker til seg flere, mener Holm.

Veldre sag har de siste åra lagt fokus på å oppgradere fasilitetene. Det har blant annet blitt bygd rulleskianlegg, skiskytterbane og seks kilometers rundbane til terrengsykling.

Klubbene, som aktivt bruker anlegget, er svært fornøyd med områdene, men ønsker nå å bygge videre på potensialet det har.

Vi jobber med vedlikehold av skiløyper blant annet. Men vi skal også bygge et nytt servicebygg på 200 kvadratmeter som vil være på to etasjer. Planen er at det vil bli kiosk og toaletter der og det vil bli brukt til lagring, forteller Bjarte Holm.

Bak alle oppgraderingene som er og blir gjort, ligger det mange dugnadstimer!!  Klubbene har i tillegg fått tippemidler og støtte fra kommunen.

Vi budsjetterer inn dugnadsinnsats og det er klart vi er helt avhengig av å ha folk nok til å få finansiert dette prosjektet, forteller Holm.

Da hjelper det godt på å være flere idretter med en felles interesse for vekst på saga.

MjøsSki har heller ikke vært skånet for korona... 

De siste halvannet året har idrettene vært preget av koronasituasjonen, mange av utendørsidrettene har vært heldige og kunne opprettholde treningen. Selv om også disse idrettene har slitt med frafall, har de satt opp kohorter og benyttet mulighetene til aktivitet ute på Veldre sag.

Det som er fint med samarbeidet er at det er liv her hele året, forteller Pål Skovli Henriksen fra MjøsSki.

Orienteringsklubben var på vei til å begynne med nattorientering, som en avslutning på sesongen.

Brumunddal sykkelklubb var i full sving med terrengsykling.

MjøsSki var representert av både skiskyttere på rulleski og langrennsløpere som løp intervaller. Selv om det var bløtt og kaldt, var det ingen sure miner å se.

Det er nettopp noe av det Bjarte Holm fra MjøsSki setter pris på med en flerbruksplass. Det skaper glede og samhold blant barn og unge.

Vi som har så fine anlegg til forskjellige idretter, vet at det knytter bånd også på tvers av idretter og klubber, forteller Jan Magne Brenden fra Brumunddal sykkelklubb.

Skap flere slike anlegg!! 

Lykke til med videre utvikling og samarbeid på tvers av grener og klubber!

nif-epi04, 04
NTB