Hopp til innhold

Det er alltid hyggelig å komme til Hamran

Mette tok turen til Tolga for å hedre verdige prisvinnere.

En høstlig søndag i september var det hyggelig å ta turen til Tolga og Hamran for å dele ut velfortjente priser.

Det er alltid hyggelig å komme til Hamran – blide folk i alle aldre, et flott anlegg, en  god dugnadsånd som preger hele området, en stolthet over det gode fellesskapet de har som er knyttet til anlegget og allsidig aktivitet for små og store. Og så må jeg nevne at de har veldig gode vafler😊

Jeg tok turen for å dele ut prisen for årets utøver til Gyda Westvold Hansen, rekrutteringsprisen til Marte Leinan lund og Kongeparets jubileumspokal til brødrene Sigve og Ørjan Nyvoll.

Anledningen var en treningssamling for klubben for barn og unge i alle aldre. Totalt var det 21 unger og ungdommer med på trening, og det passet fint med en vaffelpause i treningen for å være med på utdeling av priser til fine forbilder i klubben.

Gyda var ikke tilstede, men hun har fått 5000,- kr fra kretsen for sin fantastiske innsats i sesongen 20/21 som ble toppet med VM tittel i Obertsdorf. Ekstra stas er det vel å bli verdensmester når de andre plassene på pallene bekles av egne lagvenninner, som også kommer fra nordøsterdal. Det er bare å bøye seg i hatten og være stolte av kombinertjentene våre!

Marte, som fikk rekrutteringsprisen for samme gode innsats i forrige sesong var tilstede – hun var med som trener for de yngre utøverne. Hun fikk sin symbolske sjekk på 5000,- kr fra kretsen – og vi håper pengene kommer godt med i satsningen. Marte var selvfølgelig fornøyd med sesongen, og har klare mål for kommende sesong. Hun er godt i gang med trening – og nytt i år er at hun kombinerer det med sykepleierstudier i Trondheim.
Hun håper og tror at det kan legges til rette så hun kan få satset for fullt. Sammen med søster Mari og Gyda vil jeg tro at vi får se mange gode prestasjoner også i kommende sesong. Vi gleder oss stort og heier på jentene!

 

Kongeparets jubileumspokal deles ut til ungdom som gjennom sine gode verdier, gode holdninger, godt humør og engasjement for skisporten på en eller annen måte bidrar til å gjøre noe for andre. Tolga har rekruttert to noe ildsjeler gjennom Sigve og Ørjan. De er fortsatt litt aktive som de selv sier, men ellers bruker de mye tid på å klargjøre bakkene og bidra til at yngre utøvere kan trene i anlegget.  Og ekstra gøy var det et brødrepar er like gode og fortjener en slik pris like mye. Vi håper de fortsatt finner glede i å være en del av skifamilien i mange år framover.

Aktiviteten i Hamran denne søndagen var preget av mange unge lovende kombinertutøvere fra Team Granåsen. De har treneroppgaver som en del av opplegget på skolen, og hva er vel da bedre enn å bidra på Tolga😊

 Søstrene Leinan Lund benyttet anledningen til å gi et koselig bilde fra Obertsdorf til klubben. De takket for god støtte gjennom mange år, og la stor vekt på at det alltid var hyggelig å komme hjem til Tolga og Hamran.

Bilde skulle henges opp i klubbhuset – og sammen med et bilde av glade barn i hoppbakken ble det en fin symbolikk på at toppidrett og breddeidrett henger sammen og gjensidig avhengig av hverandre.

 

Denne uken starter planleggingen av klubbens neste store nasjonale arrangement, NM del 2 i 2023– Det har jo gått noen år siden et vellykket HL og nok en gang er bygda klar til å brette opp ermene og bidra på ulike måter med den beste dugnadsånden. Pensjonistene som var tilstede søndag var i alle fall sikre på at de skulle bidra med et eller annet. Frivillige er jo litt lykkeligere mennesker enn andre – det er det faktisk forsket litt på.

Må også nevne at det nå er investert i nytt snøanlegg – så nå kommer nok vinteren enda litt tidligere til Hamran!

Tusen takk for en hyggelig søndag på Tolga og lykke til med sesongen til alle – både små og store, unge og litt eldre😊.

Skihilsen fra Mette

NIF-EPI02, 02
NTB