Hopp til innhold

Åpning av Amblisberget Skisenter

Gratulerer til Næroset IL og Moelven IL med det nye flotte anlegg for skisporten.

Torsdag var det offisiell åpning av det nye flotte skianlegget til Næroset og Moelven IL.

I disse coronatider var det hyggelig å kunne møtes  igjen ute med god avstand.

Hedmark skikrets var representert ved Morten Moen - anleggskontakt, Stein Arne Lunde fra Hopp og kombinert komiteen Ingrid Afseth fra administrasjonen og leder Mette Thorslund.

Dette anlegget  er et resultat av gode forhandlinger og godt arbeid ifbm veiutbygging og avtale om erstatning da den gamle bakken måtte vike for ny vei.  

Når to klubber går sammen med et mål om å lykkes kan jo ikke resultatet bli bedre enn det flotte anlegget de
har fått til.

Anlegget gir muligheter for alle og enhver til å ha det gøy med vinteren.  Det er bygget et “kompaktanlegg” hvor hoppbakker, langrennsløyper, skicross og ski/ akebakke er samlet på et sted. Og til og med heis for å komme seg til toppen.

Det  er jo en smart og fornuftig måte å bygge anlegg på og som gir mange fordeler. Ikke minst det med bærekraft - miljøaspektet som gir mindre kjøring, både med folk og prepareringsutstyr. Vi ser jo alle viktigheten av gode anlegg.

Det bidrar til  å få til et sosialt samlingspunkt for store og små og ikke minst det å skape en arena hvor rekruttering, utvikling og glede til skisporten kan finne sted.

Her er det lagt ned utallig timer dugnad i to stolte klubber. Aktivitet hver dag i anlegget – det skaper skiglede, gode rammer og en trygg og fin arena for små og store.

I dette anlegget kan alle få prøvd seg i flere grener og vanskelighetsgrader, noe som gir god mestringsfølelse og allsidighet for barn og unge.  Veldig bra😊

Hedmark skikrets takker for at vi fikk være med på åpningen og gratulerer alle i Moelven og Næroset med det flotte anlegget.

Gaven fra oss var 6 par hoppski som skal være i anlegget til fri benyttelse for de som vil prøve. Det ryktes at skiene allerede er godt brukt og mange har hatt glede av de.

Vi gleder oss til å følge aktiviteten i anlegget og jeg anbefaler alle å ta en tur å prøve bakker og løyper og se på de flotte mulighetene.

 

Mette

 

NIF-EPI02, 02