Hopp til innhold

Foto: Grethe Busterud

Vi deler gode opplevelser fra Ål

Hedmark Skikrets deltok på verdens største skifestival!

For 4. gang arrangerte Hedmark skikrets felles tur til BAMA Alpinfestival i ÅL 22-24 mars.

Et enormt arrangement, som er organisert på barnas premisser – lek og moro. At det i tillegg er en fornøyelse å være forelder på dette arrangementet, gjør at det blir en fantastisk helg for alle!

Festivalen er for alle barn opp til 12 år og her deltar unger fra hele landet.

59 alpinklubber er representert og 1000 unger deltar.

I år var det 31 stk fra Rena Alpinklubb, Vang Skiløpeforening og Brumunddal Alpin som dro.

Vi hadde med deltakere fra 5-11 år, og vi overnattet i hytter på Ål folkehøyskole, der vi bl.a. har tilgang til en gymsal.

SUPER-G FREDAG

Fredag var det Super G for 11 og 12 åringer:

Selma Skår j11 (Brumunddal alpin) og Kasper Brekke g11(Vang Skiløperforening) kjørte Super-G.

Selma var i storform og klinket til med overlegen seier i sin klasse. Hun hadde til og med beste tid av alle i J/G 11 år!!!! «Det var stor stas å få førsteplassen etter å ha jobbet og trent så mye som jeg har gjort i år», sa en rørt og glad Selma. Kasper Brekke fikk en flott 64. plass av 213 deltakere.

Selve premieutdelingen fant sted under åpningen av festivalen på en stor scene midt i Ål sentrum.

Tix underholdt til stor jubel for alle fremmøtte, og på selve premieutdelingen kom Henrik Kristoffersen og delte ut pokaler, klemmer og autografer. Stor stemning altså og festivalen var i gang.

KONKURRANSE OG SNØBAD

Alle aldersgrupper hadde sine ulike renn i grenene: Skicross, parallell-slalåm, slalåm og storslalåm.

Det var nok noen som syntes at deler av bakken var for hard og skummel. Men alle stilte til start og mestringsgleden og lettelsen var stor når de kom ned til målområdet. Det er så herlig å se slik idrettsglede. Når ungene utbryter «Dette er det kuleste jeg nogen gang har gjort», så er det i seg selv verdt hele turen.

Det var utrolig mye bra kjøring både lørdag og søndag fra samtlige løpere. Men må nevne Selma Skår som nok en gang, tok en overlegen seier i slalåm. Og da vant hun også over gutter som vinner det meste der de stiller opp på. Så dette er utrolig bra.

At Hedmark skikrets også har mange løpere med på gode plasseringer, tyder på at det jobbes godt i alpinklubbene i Hedmark.

GODT TILRETTELAGT

I tillegg til ulike konkurranser, så fikk vi tid til mye frikjøring, beltevogn-tur på toppen, innebandy-spilling og snøbad!!

Jaa- snøbad. Unga kasta seg uti og fikk en skikkelig oppkvikker på lørdagskvelden.

Vi er så fornøyd med opplegget Hedmark skikrets legger til rette for. Vi kan bare komme, delta på konkurranser, hygge oss og dra igjen. Helt topp! Sier Fredrick Skår i Brumunddal alpin.

Lillehammer alpin og Oppland skikrets, synes opplegget vårt hørtes bra ut og vil veldig gjerne være turkameratene våre til neste år.

Hilsen Grethe Busterud, Lagleder 

NIF-EPI01, 01