Hopp til innhold

Isak Brenden - tok gull i Ungdomsbirken

Man får en bedre hverdag om man driver på med noe aktivitet.

HVEM: Isak Brenden

ALDER: 13 år

SKIKLUBB: Hamar skiklubb

MERITTER: Seier i Ungdomsbirken G14

Så langt kan det se ut som Isak er en helt vanlig 13 åring, men bak hans prestasjonen under Ungdomsbirken ligger det mye av både trening, frustrasjon, glede og gode stunder.

Isak vant klassen gutter 14 år for funksjonshemmede.

Isak har en sjelden diagnose som heter Sotos syndrom. Det er et kjempevekstsyndrom som gjør at han vokser svært raskt. Det gir blant annet problemer i forhold til balanse, svakere muskler, skjevhet i ryggen og i tillegg har han svekket syn.

Vi har spurt Isak hvordan det var å gå birken i år.

- Det var utrolig morsomt å gå Ungdomsbirken. Jeg følte at det gikk veldig bra hele veien, og er veldig fornøyd med årets renn. Jeg gikk omtrent åtte minutter raskere i år enn i fjor og det er jeg veldig glad for, sier Isak som går for Hamar skiklubb.

Isak trener til daglig sammen med kompisene sine i Hamar skiklubb. Hvordan er miljøet i Hamar Skiklubb?

- Vi har ei veldig fin treningsgruppe i Hamar, og vi har det også sosialt og fint i tillegg til at vi trener godt når vi er sammen. Trenerne våre er flinke til å hjelpe oss, og de er veldig hyggelige. Det er viktig for meg å holde meg i form fordi kroppen min trenger det. I tillegg er det veldig fint å treffe kompisene mine på trening og vi har det fint på turer og renn gjennom vinteren.

Isak har også det siste året fått treningskontakt gjennom Ringsaker kommune.  Fortell oss litt om dette oppleggeg Isak.

-   Jeg er veldig glad for å ha treningskontakter. De to treningskontaktene mine som heter Marianne og Marius er sammen med meg på trening en dag per uke, og de hjelper meg også på trening slik at jeg blir sterkere og bedre på mine aktiviteter. De er veldig hyggelige, snille samt hjelper og støtter meg, sier Isak og avslutter:

-   Jeg anbefaler folk som har forskjellige greier (funksjonshemninger) til å trene, for jo mer man trener jo sterkere blir man. Det er viktig for kroppen. Man får en bedre hverdag om man driver på med noe aktivitet.

 

 

 

NIF-EPI03, 03
André Marton Pedersen