Hopp til innhold

Frivillighetsdagen 5.des 2017

Klapp på skulderen til alle som bidrar! Ingen nevnt – ingen glemt, men dere vet hvem dere er.

Vinteren er godt i gang og det betyr at mange har startet sesongen som frivillig i forbindelse med trening, skirenn, aktiviteter, samlinger, klubbdrift mm..
I dag er det den internasjonale frivillighetsdagen – og hva betyr det? At alle burde gjøre en innsats for frivilligheten? Eller en ekstra honnør til ildsjelene der ute som allerede gjør en utrolig dugnadsinnsats? Jeg velger den siste..

Bare i norsk skisport tilsvarer timene med frivillig arbeid 7 heltidsansatte personer i hver kommune i hele Norge. Det er imponerende!

Hvis man skal se frivillighetens betydning i den nasjonale verdiskapningen er det noen nøkkeltall.. 148 000 frivillige årsverk, 130 milliarder kroner i verdiskapning, 79% av befolkningen er medlem i en organisasjon og 61% av befolkningen deltar aktivt i frivillig arbeid.

Klapp på skulderen til alle som bidrar! Ingen nevnt – ingen glemt, men dere vet hvem dere er.

Det å gjøre noe for andre gjør noe med deg selv, og det vet jo alle vi som synes dugnad er gøy.
Fellesskapet det gir og bli kjent med nye mennesker, lære noe nytt, bidra i lokalmiljøet, skape møteplasser og engasjement, bidra til kultur og mangfold er også andre gode grunner til å ta i et tak.

Norsk idrett er tuftet på frivillighet, og den modellen skal vi fortsette å jobbe for. Sammen med alle de flinke ansatte i idretten er det med på å skape de gode rammene rundt aktivitet for liten og stor på alle ulike nivåer.  

Et lite tips til alle dere som er med og legger til rette for frivillig arbeid – husk at gode rammer, god informasjon og en kopp kaffe er faktorer som gjør at det er motiverende å bidra.

Og forresten – forskning viser at frivillige er friskere, lykkeligere og mere aktive enn andre mennesker ..

Så takk til Jan Olav og Ingrid på kontoret og alle dere tillitsvalgte i klubbene våre for godt samarbeid og at dere legger til rette for at det er gøy å være frivillig i Hedmark skikrets.

 

Mette😊»

 

 

NIF-EPI02, 02