Hopp til innhold

Flott helg på Bjorli

Her er en liten sit. rap. fra årets HL alpint.

Årets Hovedlandsrenn Alpint ble arrangert på Bjorli, hvor rundt 200 alpinister fra hele landet var samlet i 6 dager.

Hedmark skikrets var representert med tre løpere, Sanna Emilie Hoelsæther fra Trysilgutten IL, Tuva Berge fra Rena alpinklubb og Gard Hagen fra Trysilgutten IL.

Disiplinene det konkurreres i under HL er Utfor, Super G, Supercombi (Super G og Slalåm), Storslalåm og Slalåm.

Da løperne sjelden får anledning til å kjøre utfor, startet HL med to dagers utfortrening. For mange av de yngste utøverne var det første gang de prøvde denne disiplinen, så også for to av våre, som sammen med mange andre var rimelig nervøse på startstreken før første gjennomføring.

Litt utfordringer hadde arrangøren, da tåka kom sigende midt i nederste del av traseen og ga dårlig sikt, samtidig som mildvær ikke ga optimale snøforhold. Alle løperne fikk allikevel to fine gjennomkjøringer.

Torsdag var det alvor, da skule selve utforrennet kjøres. Etter noe utsettelse på grunn av tåke og dårlig sikt, fikk guttene gjennomført sitt renn. Dessverre ble forholdene  etterhvert så dårlige at arrangøren ikke turte starte jentene, og rennet deres ble derfor utsatt til fredag.

På ettermiddagen ble det gjennomført Team Event, som er en kretskonkurranse i Parallellslalåm. Lagene består av 2 jenter og 2 gutter.

Hedmark var så heldig å få låne en Opplending, og kunne dermed stille lag, men kom ikke videre fra første runde.

Fredag kjørte jentene sitt utfor renn, før de etter en kort pause gikk rett på ny besiktigelse og gjennomføring av Super G. Forholdene holdt godt, og også gutta fikk kjørt sitt SuperG renn. Etter planen skulle også Super Combi gjennomføres denne dagen, men da 3 renn på en dag ville bli for mye for jentene, ble det bestemt at 1. omgang i slalåmrennet søndag skulle telle for denne konkurransen.

Lørdag og søndag var det skikkelig vestlandsvær med regn, vind og tåke, men forholdene i bakken holdt godt, og både Storslalåm- og Slalåmrennet ble gjennomført som planlagt.

Det ble lange dager i bakken, men Hedmarksgjengen bodde sammen, så etter trening og renn, ble det litt tid til restituering i badestamp og sosialt samvær (mens foreldre preppet ski og var på lagledermøte:-). Lørdag kveld var det også løpermiddag og premieutdeling i Åndalsnes.

Løperne fra Hedmark fikk følgende plasseringer:

Utfor:

Tuva Berge 23. pl.  Sanna Emilie Hoelsæther 40. pl.  Gard Hagen 87. pl.

Super G: Tuva Berge 6. pl.  Sanna Emilie Hoelsæther 38. pl.  Gard Hagen 89. pl.

Super Combi : Tuva Berge 4. pl.   Sanna Emilie Hoelsæther 40. pl.  Gard Hagen 68. pl

Storslalåm:  Tuva Berge 15. pl.   Sanna Emilie Hoelsæther 38. pl.  Gard Hagen 81. pl.

Slalåm: Tuva Berge 4. pl.  Sanna Emilie Hoelsæther 41. pl. Gard Hagen kjørte dessverre ut i 2. omg.

 

NIF-EPI02, 02