Hopp til innhold

Sterk langrennshelg for Hedmark

Pila peker oppover

Nær sagt alle Hedmarks langrennsløpere har i helgen deltatt på skirenn.
Thereses bravader i WC regner vi med alle har fått med seg, og vi ønsker lykke til videre i kampen om sammenlagtseieren.

I Meråker ble det avhold NC/U-23NM for senior. Her ser vi nå at langsiktig arbeid med øving på det man vil bli bedre på, stadig finne inspirasjon til satsing, gir gevinster.
Gratulerer til kretslagsutøverne her som har tatt viktige og gode steg denne seongen. Kristian Græsli leverte sterk sprint lørdag til 15. plass, mens han søndag like godt tar bronsen i 30 km fellestart klassisk i U-23NM (9. plass totalt). Tidligere i sesongen har Kristian også gått meget bra helt fra Beitoåpningen, i NC og Skandinavisk. Halvor K. Thoner gjør vel også sin beste NC-opptreden som senior med 6. plass søndag og følger som Kristian opp sine gode resultater fra tidligere i vinter. Verdt å merke seg er også Anne Emilie Kant som akkurat kom seg videre fra prologen på sprinten, men som søndag dro til med 13. plass i 20 km fellesstart klassisk, antagelig ca 7-8-9 plass i U-23NM.
Bak disse fulgte flere Hedmarkseniorer også opp med gode løp og årsbeste!

På Hovden avviklet juniorene sitt Sprint-NM og NC. Søndagens renn ble dessverre avlyst gr kulde. Fredag ble det gått sprint fri. Størst ambisjoner hadde nok landslagsløperen Joachim Aurland, som denne vinteren vel hadde tatt mål av seg til junior-VM deltakelse. Dessverre for Joachim gikk vel ikke den drømmen i oppfyllelse etter 5. plassen i sprint som var hans største sjanse, men jmf det som er skrevet over, er det bare å stå på videre. Simen Nordhagen gikk til semifinale og ble nr 9.
Under lørdagens klassisk renn kom Håvard Hovde med et knalløp inn på 7. plass, underveis var han også litt høyere på lista. 7.plass også til forannevnte Joachim i den jevne 19/20 års klassa.
Det var også flere som oppnådde gode plasseringer, godt inne på poenglista, så bare å stå på videre.

Sjusjøcup ble avviklet over to dager på Budor med Ottestad IL som arrangør. Hedmark Skikrets ønsker å prøve ut et mer allsidig øvelsesutvalg i cupen og denne gangen var det motbakkeløp som kveldsrenn lørdag og langdistanse søndag. Senere i vinter blir det langrennscross på Tolga (kanskje noen fikk med seg U-OL?). Dette byr jo på nye utfordringer for utøverne og øvelsesreportoaret i cupen vil bli evaluert etter sesongslutt. Fra en litt kald og bister lørdagskveld, ble det en super søndag med en hedmarksvidde badet i sol.

Flere store langrennshelger står for tur med Ungdommens Holmenkollrenn, Hovedlandsrenn og Junior-NM i Vang.
Lykke til og god tur til alle utøvere, ledere og foresatte!

NIF-EPI02, 02