Hopp til innhold

Sommerskiskole for syns- og bevegelseshemmede denne uka.

Kretsleder avla sommerskiskolen på Savalen besøk

Undertegnede hadde  gleden av å tilbringe litt tid sammen med den flotte gjengen med deltakere, ledsagere, ledere og foreldre i forbindelse med sommerskiskolen på Savalen i går. Det var mitt første møte med idrett for funksjonshemmede og jeg må si at for meg fikk mestring og idrettsglede  et nytt perspektiv.  De som er med er ungdommer med ulike funksjonshemminger som krever litt tilrettelegginger for at de skal få drive idretten sin. De er akkurat like glade i sin idrett som alle andre, og en samling som dette er en utmerket verktøy for å nå idrettens mål om idrettsglede for alle.

Hedmark Skikrets har de siste årene arrangert sommerskiskolen på Savalen. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom HSK, skiforbundet, Hedmark Skiskytterkrets og skiskytterforbundet. Ungdommer fra hele landet deltar på sommerskiskolen, men i år er det er ingen lokale deltakere fra Hedmark med. Norges Skiforbund har et tilbud til alle som kan benytte ski – enten sittende eller stående, og sommerskiskolen på Savalen har blitt en god tradisjon, og er en aktivitet som blir trukket fram i mange anledninger sentralt i NSF.

Som leder for Hedmark Skikrets er jeg ydmyk og stolt av at HSK er arrangør av skiskolen. Med adm.sjef Jan Olav Andersen i spissen sammen med Turid Borthen, bidrar HSK med å få gjennomført sommerskiskolen, med god hjelp av skiforbundets Anne Ragnhild Kroken.

Savalen er en flott ramme for en slik happening, og alle var strålende fornøyde – både med opplegget og rammene rundt det. Til og med været viste seg fra sin beste side denne dagen i alle fall. Den økten jeg fikk være med på var skiskyting – rulleski og kjelkepigging på godt tilrettelagt standplass for alle deltakerne. Jeg ble imponert over det jeg så, og jeg snakket med flere av ungdommene som strålte og var fornøyde - Både med å bygge fysisk form på veien for å nå  til sine mål og ikke minst treffe igjen nye og gamle venner fra hele landet som de har fått gjennom skiidretten sin.

Under årets sommerskiskole er det en fin blanding av landslagsløpere, rekruttlandslagsløpere og representanter for bredden av funkisidretten.  

Vi må  i tiden framover jobbe for at sommerskiskolen også blir et lavterskeltilbud for ungdommer som er glad i ski og liker å drive sin skiaktivitet på sitt nivå, da kan landslagsutøverne være gode forbilder for de øvrige deltakerne Selvfølgelig skal Hedmark Skikrets ha integrering som et av våre arbeidsområder også i tiden fremover.

Sporty hilsen fra Mette
#pålagmedallesomelskersnø

NIF-EPI02, 02