Hopp til innhold

Simen Tiller tok bronse i junior VM

Gratulerer Simen!!

Det norske kombinertlaget, med Simen Tiller fra Moelven på førsteetappen, gikk ut i føringen, men måtte til slutt nøye seg med bronsen i junior-VM i kasakhstanske Almaty lørdag.

Østerrike vant lagkonkurransen 16 sekunder foran Tyskland. Ned til de norske kombinertgutta var luken på ytterligere 33,7 sekunder.

Siden Norge bare var marginalt best i hoppdelen, gikk Tiller likt ut med sin japanske konkurrent. Det var norsk ledelse på 0,8 sekunder ved første veksling.

Harald Johnas Riiber holdt lenge følge på annenetappen, men måtte til slutt slippe og tapte mye tid. Da han vekslet med lillebror Jarl Magnus (17), var Norge på tredjeplass og bakpå med 47,6 sekunder. Lars Buraas var norsk ankermann.

Avstanden ble altfor stor til at de norske kunne kjempe om de to gjeveste medaljene, men Norge styrte sikkert inn til bronsen. Finland på fjerdeplass var i mål hele 2.11,1 minutter bak nordmennene.

I hoppbakken gjorde Harald Johnas Riiber det lengste svevet av samtlige utøvere. Han landet på 96 meter. Lillebror Jarl Magnus hoppet 95 meter, mens Tiller og Buraas landet på henholdsvis 84,5 og 82,5 meter.

Det skilte fattige 0,2 poeng mellom Norge og Japan etter hoppdelen. Jarl Magnus Riiber vant to individuelle kombinertgull tidligere i mesterskapet

NIF-EPI01, 01
Lars O. Berge