Hopp til innhold

Langrennssamling

Innstrandens IL i Bodø har en meget aktiv gruppe for utviklingshemmede, de fikk tilskudd til en samling for langrenn.

Langrennssamlingen ble avholdt fra fredag ettermiddag 28. februar til søndag ettermiddag 2. mars.

Til sammen deltok 14 utøvere, fire instruktører inklusiv samlingsansvarlig, og to ledsagere.

Fredag kveld ble det holdt en orientering om målet med og innholdet i samlingen. Trening var organisert i to økter a to timer på lørdag og to økter a to timer på søndag, med tid for avkobling i svømmebasseng på lørdag.


Ettersom to av utøvere var nesten uten skiferdigheter fikk de særskilt instruksjon det meste av tiden. For øvrig fikk gruppen felles instruksjon med varierte utfordringer.


Innstrandens Idrettslag stilte med samtlige instruktører, tre som regelmessig trener IU-gruppa. En av disse tre instruktører er i tillegg instruktør i juniorgruppen i klubben, og en fra denne gruppen deltok som fjerde instruktør.

Som tidligere, ble samlingen avholdt på Valnesfjord Helsesportssenter. Vi leide rom til selvbetjening, men kjøpte middag fra senteret. Her kunne vi benytte oppkjørte løyper og en preparert skibakke med diverse utstyr. Det var også anledning til å benytte basseng.

Som i tidligere år ble tiltaket annonsert ved kontakt med idrettslag og med lokallag av Norsk Forbund for Utviklingshemmede i store deler av Nordland fylke. Dessverre vekte vi igjen bare lite interesse utenfor Bodø. Det viser seg at kontakt med utøveren eller vedkommendes pårørende er en nødvendig nøkkel for å tiltrekke deltakelse.

Med tanker på framtidige tiltak av samme art, har vi begynt alt nå å sondere interesse hos enkelte som har vært påtruffet på andre samlinger. Derimot var det flere nye utøvere som deltok denne gangen, og blant disse to som var nesten uten skiferdigheter. Tiltaket har dermed bidratt til å øke bredden i deltakelse i Bodø. Dette viste seg også i tallet på utøvere (12) som deltok fra Bodø på PMF-lekene den følgende helg.

NIF-EPI02, 02