Hopp til innhold

3 WC-seiere og 1 pallplass

Jesper Saltvik Pedersen oppsummerer en fantastisk uke med tre seiere og én pallplass. Han leder verdenscupen sammenlagt.

Jesper Saltvik Pedersen er virkelig i støttet og har funnet formen. Denne uka ble det tre seiere og én pallplassering. Fredag kjørte Jesper seg opp fra en 7.-plass i første omgang i slalåm, en omgang med stopp, til 3.plass med beste omgangstid-desidert. Han tar juleferie med suveren ledelse i verdenscupen. Torsdag tok han sin aller første seier i slalåm, mens han vant begge storslalåmrennene tirsdag og onsdag.

Omtale etter sin andre strake seier i storslalåm:
 - Veldig sterkt å vinne to dager på rad, og etter sin første seier.  Ingen av omgangene var optimale så det er fortsatt mye å gå på og også å jobbe med videre. Men en så sterk sesongåpning hadde vi ikke trodd han skulle få sier trener Hans Blattmann etter at eleven har kjørt inn til sin andre WC seier på to dager. 

Hovedpersonen selv, Jesper sier om dagen;  "forholdene var veldig bra, bakken var vannet på forhånd slik at den isete og fin. Hadde en grei første omgang med noen småfeil, men følte jeg fikk rettet på det i andre omgang og er meget fornøyd med karrierens andre WC seier". 

Det var ikke alle som taklet de isete forholdene like bra, da 19 av de 31 til start kjørte ut i dagens konkurranse. 

Det er slett ikke bare vi som er imponert over Jespers innsats i WC starten, i World Para Alpines (IPC) pressemelding er unggutten fra Karmøy behørlig nevnt; 
"Jesper Pedersen continues to surprise at the season's first World Para Alpine World Cup in Kuhtai, Austria, as he secured another win in the men's giant slalom sitting on the second day of competition (20 December).
The Norwegian was even faster than on day one, clocking an overall time of 2:00.61. He was followed by USA’s Tyler Walker (2:03.25) and Italy's Rene de Silvestro (2:04.74).

Even though he competes against well-established names in the circuit such as Austria’s Roman Rabl, Japan’s Taiki Morii, the Netherlands’ Jeroen Kampschreur and New Zealand’s Corey Peters, 18-year-old Pedersen has shown he is also a force to be reckoned with.

In March 2018, he will participate in his maiden Paralympic Winter Games in PyeongChang, South Korea. And Pedersen surely does not want to travel just to make up the numbers"

Nå venter 2 dager med slalåm i Kuhtai før en velfortjent juleferie. . 

Resultater fra dagens konkurranse

Om tirsdagens første WC-seier; 
- Dette betyr veldig mye for meg. Det har vært en lang vei mot toppen, og det er godt å få betalt etter mye trening og hardt arbeid, sier Saltvik Pedersen.

Saltvik Pedersen vant med 2,98 sekunder i Kühtai i Østerrike etter at han ledet suverent etter 1. omgang. Hele verdenseliten stilte til start tirsdag.

Sesongens hovedmål for 18-åringen fra Karmøy er å ta medalje i Paralympics i Pyeongchang.

Det var krevende forhold for deltakerne i dagens renn i Østerrike og mange kjørte ut. I 2. omgang krasjet Saltvik Pedersen i en port og fikk et slag på skia, men stortalentet klarte å holde seg på skiene.   

Verdenscupen i sitski fortsetter med storslalåm og slalåm i Østerrike denne uka.

 Resultater  fra alle klasser

nif-epi04, 04
Lars O. Berge