Hopp til innhold

Vellykket høstsamling for rekruttlaget på Lillehammer

Tøffe hardøkter, Hafjell Opp og god stemning stod på planen da rekruttlaget hadde samling i realt høstvær på Lillehammer

Rekruttlandslaget var veldig klare og kom tilbake med godt humør og god innsats til en ny samling på Lillehammer. Landslaget var allerede på plass da vi i rekruttlaget ankom onsdag 7 september og godværet var virkelig på vår side denne dagen. Det tok ikke lang tid før flokken hadde kommet seg til rette, og var veldig klare for den første økta, som bestod av en rulleskiøkt i den flotte rulleskiløypa på Birkebeineren Skistadion. Denne økta ble avsluttet av med en lattermild uttøying, og det er veldig godt å se at vi trives og jobber hardt sammen som et lag.

På denne samlingen har vi hatt fokus på rulleski og løping. I løpet av samlingen skulle laget også delta på motbakkeløpet Hafjell Opp, så det ble noen økter som skulle gjøre oss best mulig forberedt til dette løpet.
I Hafjell Opp kan man velge mellom to distanser, 4 og 8 km. Løypa på 8 km har en total stigning på 860 meter, så en solid hardøkt ble det for alle mann, uansett løypevalg. 

Vi på rekruttlaget har satt utrolig stor pris på å kunne få være med landslaget på samling, og det har gitt oss alle masse motivasjon for videre trening og satsing. Tiden på samlingen gikk veldig fort, noe som tydet på at vi har hatt det veldig bra her.

Vi som er utøvere på rekruttlaget er motiverte og synes det vi driver med er gøy. Vi har valgt å se litt bort fra oss selv på denne samlingen, og heller valgt å ta et intervju med våre trenere-, en utøver fra landslaget og den flinke kokken Birgit som har laget all den gode og sunne maten til oss.

Trener Magnus Evenby

Kan du starte med å fortelle litt om deg selv?
- Jeg er 28 år, bor i Østfold. Veldig glad i idrett og natur, hunder og jeg liker alt som har med ski å gjøre. Jeg er trener for rekruttlaget og mitt største idol er MacGyver.
Som ny trener på laget vårt, lurer vi på hvordan du trives i din nye jobb og med gjengen vår?
- Jeg trives kjempe godt som trener på rekruttlaget. Det er en kjempebra gjeng og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle.
På denne samlingen fikk vi lov til å være med landslaget. Hvordan synes du samarbeidet har fungert og er du ellers fornøyd med samlingen?
- Jeg er veldig fornøyd med samlingen. Samarbeidet har fungert slik jeg hadde tenkt, og jeg synes det er viktig at alle sammen samles til tider fordi miljøet er lite, vi har mye å lære av hverandre og det er viktig for vår motivasjon.
Hvis du var på en øde øy og du bare kunne ta med deg en ting, hva ville du tatt med deg?
- Bilde av MacGyver slik at jeg kan få inspirasjon til å rømme derfra.

 Trener Tor Petter

Kan du starte å fortelle litt om deg selv?
- Jeg er en odelsgutt fra Alvdal på 25 år. Studerer til daglig i Oslo (fysioterapi), og er skytetrener for rekruttlaget.
Som ny trener på laget vårt, lurer vi på hvordan du trives i din nye jobb og med gjengen vår?
- Jeg trives veldig godt som trener på rekruttlaget. Det er veldig lærerikt og jeg lærer av de som har holdt på lenge som trenere og utøvere. Jeg har ikke så stort kjentskap til IPC, så jeg lærer noe hver eneste dag.
På denne samlingen fikk vi lov til å være med landslaget. Hvordan synes du samarbeidet har fungert og er du ellers fornøyd meg samlingen?
- Jeg syns det er et veldig godt samarbeid på tvers av lagene, og det virker som at de har det fint i lag. Det har vært en fin samling og jeg er veldig fornøyd med utøverne. Vi som trenerne har gitt gode tilbakemeldinger til utøverne som de kan jobbe med utover vinteren.
Hvis du var på en øde øy og bare kunne ta en ting med deg, hva ville du tatt med deg?
- Jeg ville nok tatt med et bilde av hunden min. Nei da, hadde tatt med meg en kniv.

 Landslagsutøver Trygve Toskedal Larsen

Kan du starte med å fortelle litt om deg selv?
- Jeg er en langrennspigger/ skiskytterpigger fra Avaldsnes. Jeg har drevet aktivt med dette siden 2002.
Hva er din beste medalje og hvorfor er den det?
- VM gull i sprint i 2011 i Khanty-Mansijsk. Det er den beste medaljen jeg har fått siden jeg gruste russerne på deres hjemmebane. Trygve tilføyer: «Jeg liker å gruse russere.»
Du har holdt på lenge som toppidrettsutøver, men hva var det som gjorde at du ville drive med dette?
- Jeg manglet plutselig en fot. Jeg har drevet med alt som er gøy, hopp og sprett å sjo å hei.
Hva er ditt beste gullkorn/ minne fra denne samlinga?
- Det beste minne var når ei ung jente sa til meg: «Jeg skal bli like sterk som deg, men jeg er ikke det foreløpig.»
Hvis du var på en øde øy og bare kunne ta med deg en ting, hva ville du tatt med deg?
- Fiskestang!

 Kokken Birgit

Kan du starte med å fortelle litt om deg selv?
- Jeg heter Birgit og kommer fra Meråker. Arbeider som kokk og er mye på reise med skiskytterlandslaget å lager mat for utøvere og trenere.
Hvordan er det å lage mat til denne gjengen på samling?
- Det er kjempe trivelig å lage mat til utøverne og trenerne på samlingen.
Hva er ditt beste gullkorn/ minne fra denne samlingen?
- Det har vært veldig trivelig, og jeg syns det er veldig godt å se at alle er blide og har så godt humør.
Hvis du var på en øde øy og bare kunne ta en ting med deg, hva ville du tatt med deg?
- Et stort badehåndkle!

 Skrevet av Isabell og Vilde

NIF-EPI01, 01