Hopp til innhold

Vellykket breddesamling på Folgefonna

Både alpinister og langrennsløpere dro hjem med godt treningsutbytte etter mange gode økter både på snø og barmark, her kan du lese utøvernes rapport fra samlingen.

 

Langrenngjengens samlingseventyr;
Nå skal dere høre, vi har mye å fortelle….. 

Det var en gang en god gjeng langrenns utøvere som dro av sted på samling til Folgefonna. Den gode gjengen bestod av Rekruttlaget, minus to, dessuten var Mille med for første gang.  Med seg hadde de vilje og idrettsglede. De var veldig spente og forventings fulle på hva de hadde i vente for de hadde hørt rykter om at den nye treneren, Magnus, som flere kjente som Hannes ledsager, skulle lede samlingen og ordene han brukte var; «skikkelig harde økter».


For de fleste startet lørdagen med en lang kjøretur.
Mengden bagasje var ujevnt fordelt til sjåførens store fortvilelse. Vel framme fikk vi pakket ut og installert oss på et proppfullt Folgefonn Gjestetun. Et realt grillmåltid ble inntatt og vi fikk info om morgensdagens trening. For noen av oss ble det en urolig natt med mye bråk, det var enkelte som var litt mer ivrig enn andre når det kom til kveldens EM-kamp i fotball.

Søndagen begynte med litt misforståelser (??) på tidskjema, noe som førte til at vi kom litt seint av gårde.  Vel oppe på breen, skulle noen måle krefter med en stav, og det endte dårlig for staven sin skyld.  Den havnet på bakken i to deler, og eieren av staven endte opp med alpinstaver som erstatning. 

Eieren mistet ikke motet av den grunn og alle fikk en bra økt til tross for den tykke tåka som omringet oss. Ingen var i midlertidig enig med «Røden» i at utsikten var meget god. Men dette skulle vise seg å ikke være alt, oppe på breen var en uheldig knakk den ene skia, men vår nye trener var løsningsorientert og lånte vekk skiene sine til den uheldige. Utøverne kommer først!!
På andre økta fikk vi virkelig kjenne blodslit og blodsmak, da dette ble en tøff I4/5 intervalløkt, alle gjennomførte bra og kunne gå til middag med god samvittighet etter en god treningsdag.

Mandag valgte vi å holde oss nede i Jondal på hjul i stedet for å dra opp på Fonna, noen på rulleskihjulmens andre på sykkelhjul. Mille sprengte nye grenser og prøvde seg på rulleski for første gang. Noe som ga mer smak.  Vår andre økt var en styrkeøkt med en «vill paparazzi», hvor vi avsluttet økten med kreative øvelser i «lekeapparatene». 
Tirsdag ble en solfylt dag på breen, hvor vi alle var godt fornøyde når vi kom tilbake.  På andre økten fikk alle beskjed om å ta det rolig, om enn på ulike måter; En hadde en god intensiv sove økt, andre fikk en god rolig rulleski økt og en fikk streng beskjed om en rolig gåtur og unngå å bli tatt av ulver og bjørner.

Onsdag var det tilbake til "normalen" på Fonna, tykk tåke og null sikt, men vi var godt motivert til en ny rolig økt på breen og skiføret var perfekt! 
Ettermiddagen ble det I3 intervaller på veien opp mot Folgefonna. Noen opp på bein, andre på hjul, men alle med staver. Gode «sauetilskuere» og heiagjeng ventet oss på toppen.
Torsdagen ble nok den aller fineste dagen med sol og godt skiføre nøt alle den siste langturen på breen før vi tok farvel med Folgefonna og Jondal for denne gangen, stinne av trening.

 

Alpinistene oppsumemr samlingen slik; 

På denne samlingen har vi hatt med oss utøvere og trenere fra flere nasjoner. Sverige, Danmark, Island og Frankrike. Med det, så ble det en rekordstor gjeng på alpinsiden denne gangen. Det er flott å få måle krefter med andre utøvere som man møter i konkurranse også på trening.
Folgefonna viser seg som alltid fra sin «beste side» med både tåke og regn,
Til tross for dette kjørte vi på med gode økter med mye super-G, litt slalåm og storslalåm. Det kan tilføyes at vi også fikk et par solfylte dager!
Langrennsløperene har tydeligvis «vannskrekk» som valgte å droppe en økt på breen på det som ble en av de fineste dagene. Etter noen harde barmarks økter med rompefotball, hvor de fleste fikk en del blåmerker, grunnet høyt konkurranseinstinkt og mangel på regler. Tradisjonen tro ble det både grillmat og restegryte til middag.
Veien opp til Fonna ble røff for svenske biler. Uten bremseskiver og med 16 timers biltur hjem til Stockholm så ser det ut til at de må bli værende i Norge noen dager ekstra. Men med en løsningsorientert gjeng ordner det seg sikkert.  Det kan meldes at verkstedet i Jondal har stått på slik at bilen kommer seg derfra mot Oslo i løpet av fredag ettermiddag.

Beate og Hans fungerer bra sammen som trenerteam og har blitt godt kjent med utøverne. Vi har fått gode tilbakemeldinger og det er en bra progresjon hos alle. Dette lover bra for den kommende sesongen som vi gleder oss til!

Fra trenernes side kan vi si at dette har vært en samling med godt treningsutbytte for utøverne. Det har blitt lagt ned en solid jobb. 
På alpinsiden har det vært fruktbart og opprette et godt samarbeid med andre nasjoner også med tanke på sesongen som ligger foran oss. 
Vi takker for god service påde på Folgefonn Gjestetun og oppe på Fonna Glacier Ski Resort! 

Det er lagt ut masse bilder fra samlingen på våre Facebooksider, Skiforbundet FH

Vi ønsker alle en riktig GOD SOMMER

NIF-EPI03, 03