Hopp til innhold

Lærerike dager for Jesper

Jesper Saltvik Pedersen har denne uka fått trent sammen med alpinlandslaget WC herrer

Jesper Saltvik Pedersen er vår eneste para-alpinist med landslagsstatus. Han hadde en meget god sesong i fjor og debuterte i WC slalåm med 10 og 11. plass samt at ham kjørte inn til en rekke gode plasseringer i EC.
Han ligger ikke på latsiden, sesongoppkjøringen er i full gang, og denne uka har han tilbragt tiden på Toppidrettssenteret ved Sognsvann. Dette har vært spennende og inspirerende dager for unggutten fra Plogen SK. Han har denne uka blant annet fått trene en del økter sammen med WC herrer.
Ellers har tiden vært flittig brukt til å få sydd sammen øvelsesutvalg og treningsplan spesielt tilpasset Jespers funksjon slik at han får utnyttet sin kapasitet så optimalt som mulig.


På fellesøktene med alpinlegendene har han fått kjørt seg i motorikk, bevegelighet og basistrening samt en intervalløkt på løpebanen som var veldig bra. Han har fått terpet på piggeteknikk, slik at han skal få med seg flere muskelgrupper og få mer effekt.
Det er mye god kompetanse og kreative sjeler som jobber på toppidrettssenteret, og der finnes blant annet en sits (setet på sitskia) med fjær under, som gjør at han får gode imitasjonsøvelser på barmark.Han er blitt utfordret på mange nye øvelser med spesielt fokus på mage/rygg, så her har han fått gode arbeidsoppgaver å jobbe med hjemme.
Ernæring og oppfølging av treningsdagbok og et testbatteri har han også vært gjennom.
Onsdag fikk han selskap av andre lovende alpinister, de hadde en basisøkt sammen og det ble en gjennomgang på sesongopplegget med Hans Blattmann som nå har inntatt hovedtreneransvaret for para-alpinistene i tospann med Beate Haugen.Jesper er kjempemotivert etter en inspirerende uke hvor han har møtt mange kreative og positive trenere på OLT som har bidratt til at han har fått maks ut av oppholdet. Ekstra inspirerende ble det å få vite at han også har fått tildelt OLT-stipend. 

Allerede til neste helg drar han opp til sitt «andre hjem», Folgefonna, for mer kjøring på snø.
Vi ønsker Jesper lykke til med sesongforberedelsene og ser fram til å følge han i en spennende sesong.


Trenere og utøvere samlet etter gjennomgang av sesongopplegg.

NIF-EPI03, 03