Hopp til innhold

Fantastisk samling på Folgefonna

En samling i strålende sol og flotte føreforhold på Folgefonna er vanskelig å overgå

Torsdag 2. juni satte 15 utøvere med ledsagere og trenerapparat fra Kirkenes i nord til Larvik i sør kursen mot Jondal med felles mål for øyet, samling på sommersnø på Folgefonna. 

For de fleste så var dette deres første gang på sommersnø - og de kunne ikke fått noen bedre opplevelse enn dette, sol fra blå himmel, flotte føreforhold og så og si vindstille. Folgefonna viste seg fra sin desidert beste side. 

Vi fikk gått og kjørt gode økter på ski på formiddagene og på ettermiddagene ventet fjord og vann etter en barmarkstrening. Det var slett ikke ille når man først kom seg uti og alle testet vanntemperaturen minst en gang.
 

Langrennsløperne holdt til oppe på breen og jo lengre opp vi kom jo mindre vind. Både fredag og lørdag var vi på toppen av breen. Lørdagens lunsj på inntatt på toppen hvor vi virkelig satte pris på været og nøt det til fulle før vi dro ned og kjørte en skikkelig intervalløkt med påfølgende avkjøling i fjorden. 

Det er ikke ille og være verken trener eller utøver under slike forhold, det er da vi virkelig skjønner hvorfor vi diver med dette - det gjelder å nyte disse øyeblikkene til fulle. Det vi måtte passe mest på var å bruke solkremmen flittig nok..... 

Alpinistene holdt til litt lengre ned, atskillig mer påkledd enn langrennsløperne. 

Det er ikke bare risikofritt og være lettkledd når man er på sommersnø - noe Dag fikk erfare. Blod, svette og tårer hører til om man vil bli god. Men hardhausen fra Kirkenes lot seg ikke affiesere av et realt skrubbsår... 

Lørdag er fast grilldag på Folgefonn Gjestetun og Sjefen Brano sørger for at alle får nok mat, ikke bare er det nok, det er også veldig godt. Servicen er som vanlig helt upåklagelig!!


Etter lørdagens bedre grillmiddag ble det utdelt velfortjent heder til vinnere av årets Aktivitets Cup. Her kåres sesongen mest aktive kvinne og mann. Dette er en nytt av året, og 1. juni gikk startskuddet for 2. sesong av Aktivitets Cupen. 


Årets mest aktive; 
May Grønvold, Brunlanes IL og Ivar Ulvedal Veten IL - Vi gratulerer 

Alle ga uttrykk for at dette hadde vært en flott samling - og ønsker å komme tilbake neste år! 
Fra trenersiden så meldes det at utøvene har gjort, som vanlig, en flott innsats og både i bakke og løype er det store framganger å spore. 
Humøret har vært på topp og det er en opplevelse å være med en slik herlig gjeng som sprudler av idretts og skiglede, selv om det er litt slitsomt å dra i gang på ei barmarksøkt etter å ha vært hele dagen på breen. 

Du kan se mange flere bilder fra samlingen på våre facebooksider, Skiforbundet FH

Neste åpne samling for denne målgruppen er 22.-25. september på Golsfjellet. 
invitasjon og påmeldingslink finner dere på våre hjemmesider; 
http://www.skiforbundet.no/funksjonshemmede/skirenn/terminliste-norge/terminliste-utviklingshemmede/

nif-epi04, 04